Will Smith'in Akademi'den istifasının tam metni: Her türlü sonucu kabul edeceğim

Smith, "Zarar verdiklerimin listesi uzun" yazdı

Smith, Oscarlarda En İyi Erkek Oyuncu ödülünü alırken konuşurken (Reuters)

Will Smith, istifa mektubunu Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi'ne göndererek Oscar ödüllerini veren kurula üyeliğini sona erdirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

2022 Oscar Ödül Töreni'nde Chris Rock'a sahnede tokat atmasından 5 gün sonra Smith, disiplin cezasıyla karşılaşacağı haberleri üzerine 1 Nisan Cuma günü istifa etme kararı aldı.

Oyuncu, aralarında Whoopi Goldberg, Steven Spielberg ve Laura Dern'in de bulunduğu Akademi yönetim kurulu üyelerinin kararını 18 Nisan'da öğrenecekti. Akademi Başkanı David Rubin, Smith'in istifasını kabul ederken şöyle dedi:

18 Nisan'da yapılması planlanan sıradaki yönetim kurulu toplantımıza kadar Akademi Davranış Standartları'nı ihlal ettiği için Smith'e karşı açılan disiplin soruşturmamızda ilerlemeye devam edeceğiz.

Yeni açıklamasında istifa ettiğini duyuran Smith, pek çok kişiyi bunun oyuncunun Oscar Ödülleri'ndeki geleceği için ne anlama geldiğiyle ilgili de merak içinde bıraktı.

Smith'in istifa metninin tamamını aşağıda okuyabilirsiniz:

Akademi'nin disiplin duruşması tebliğine doğrudan yanıt verdim ve davranışımın her türlü sonucunu tamamen kabul edeceğim. 94. Akademi Ödülleri törenindeki hareketlerim şoke edici, acı verici ve affedilemezdi.

Zarar verdiklerimin listesi uzun; Chris'i, ailesini, pek çok değerli arkadaşımı ve sevdiklerimi, törene katılan herkesi ve töreni evlerinden izleyen küresel seyircileri kapsıyor. Akademi'nin güvenine ihanet ettim. Diğer adayları ve kazananları olağanüstü çalışmaları için kutlama yapma ve takdir edilme fırsatından mahrum bıraktım. Kederliyim.

Odağımızı başarıları üzerinden ilgiye layık olanlara geri çevirmek ve Akademi'nin sinemada yaratıcılığı ve sanatsal yeteneği desteklemek için yaptığı inanılmaz işe dönmesine müsaade etmek istiyorum. Bu nedenle, Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi üyeliğinden istifa ediyorum. Yönetim Kurulu'nun uygun gördüğü diğer sonuçları da kabul edeceğim.

Değişim zaman alır ve ben de şiddetin bir daha aklın önüne geçmediğinden emin olmak için gerekeni yapmakta kararlıyım.

Rock olaydan sonra sahneye çıktığı ilk stand-up gösterisinde "yaşananları hâlâ hazmetmeye çalıştığını" söylerken, ona yakın bir kaynak da komedyenin Pinkett Smith'in saçkıran rahatsızlığı olduğunu "bilmediğini" iddia etmişti.

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU