ABD'de 13 ve 22 yaşındaki iki genci öldüren polislerin suçlanmayacağı açıklandı

Eyalet savcısı, ölümlerde memurları suçlamak için yeterli kanıtın olmadığını söyledi

Fotoğraf: AA (Arşiv)

ABD'de, 13 yaşındaki Adam Toledo ve 22 yaşındaki Anthony Alvarez'i, takip sırasında vurarak ölümüne sebep olan polis memurlarının suçlanmayacağı açıklandı.

Eyalet Savcısı Kim Foxx, yaptığı basın açıklamasında, Chicago polis memurlarının, Toledo ve Alvarez'in, 2021'de ölümcül şekilde vurulmasıyla ilgili suçlamalarla karşı karşıya kalmayacaklarını belirtti.

Foxx, her iki şüphelinin de vurulmadan önce silahının olduğunu gösteren kayıtları seyrettiğini, ölümlerde memurları suçlamak için yeterli kanıtın olmadığını söyledi.

Savcı Foxx, Alvarez'in vurularak öldürülmesinde memurları eleştirdi ve kendilerini tehlikeye atan durumu kendilerinin oluşturduğunu vurgulayarak, "Özellikle Bay Alvarez'in hayatını kaybettiği durumla ilgili kendimize sormalıyız, bu çabaya değdi mi?" ifadesini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kim Foxx, açıklama öncesinde, hayatını kaybeden gençlerin aileleriyle bir araya geldiğini belirtirken, Alvarez ailesinin kararlarla ilgili "açık bir şekilde hayal kırıklığı yaşadığını" ve memurlarının takip tekniği konusunda "birçok soru" yönelttiğini kaydetti.

Foxx, her iki olayda da memurların ateş ettikleri anda kendi hayatlarından endişe ettiklerini, ancak bu olaylarda Chicago Polis Departmanı'nın takip politikası hakkında "derin endişelerinin" olduğunu sözlerine ekledi.

Chicago'da, geçen yıl Adam Toledo ve Anthony Alvarez, iki farklı olayın takibi sırasında "ellerinde silah olduğu gerekçesiyle" polis kurşunuyla öldürülmüştü.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU