Dünyaca ünlü Modern Sanat Müzesi'ndeki saldırının görüntüsü yayımlandı

Saldırgan, Donald Trump'ın malikanesine gittiğini öne sürdü

ABD'nin New York kentindeki Modern Sanat Müzesi'nde (Museum of Modern Art - MoMa) cumartesi meydana gelen bıçaklı saldırının görüntüleri yayımlandı.

New York polisinin dün paylaştığı videoda masanın üzerinden atlayan saldırganın, iki kişiyi bıçakladığı görülüyor. Bıçaklanan kişiler kaçmayı başarırken etraftakiler de koşuşturuyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öte yandan polis ekipleri, saldırganın Gary Cabana olduğunu bildirdi.

Yetkililere göre 60 yaşındaki adam, düzeni bozan davranışları sebebiyle üyeliğinin iptal edilmesine öfkelendiği için saldırıyı gerçekleştirdi.

Müze çalışanlarından Alessandro Pugliese, Cabana'nın Tehlikeli Bebek (Bringing Up Baby) adlı filmin gösterimine geldiğini ifade etti. İçeri alınmasa da giriş yapmayı başaran Cabana, iki görevliyi bıçakladı.

Kurbanlardan 24 yaşındaki kadının sırtından iki ve boynundan bir kez bıçaklandığı açıklandı. 24 yaşındaki erkekse köprücük kemiğinden yaralandı. Hastaneye kaldırılan iki yaralının hayati tehlikesi bulunmuyor.

Bununla birlikte New York Post, saldırganla Instagram üzerinden dün temasa geçtiğini bildirdi. Cabana, ressam Vincent van Gogh'un ünlü eseri Yıldızlı Gece'yi görmek istediğini ve buna izin verilmeyince saldırıyı gerçekleştirdiğini söyledi.

Cabana, "Barbara" adlı bir kadınının yalan söyleyerek üyeliğinin iptal edilmesine yol açtığını ve kurbanların bu kişiyle işbirliği yaptığını iddia etti.

Saldırgan, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın Florida'daki malikanesi Mar-a-Lago'ya gittiğini de öne sürdü. Polis, olaydan sonra kaçan Cabana'yı arayışını sürdürüyor.

 

Independent Türkçe, New York Post, New York Times

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU