Playboy'un Sırları: Dorothy Stratten cinayetinden önce Hefner uyarılmış

"Hefner söylediklerimi umursamadı"

Hugh Hefner, 2017'de 91 yaşında hayatını kaybetti (Reuters)

Eski Playboy güzeli ve 1973 ile 1982 arasında tanıtım şefi olan Miki Garcia, manken ve oyuncu Dorothy Stratten'ın öldürülmesiyle ilgili yeni detayları açığa çıkardı.

A&E kanalında yayımlanan 10 bölümlük belgesel dizi Secrets of Playboy (Playboy'un Sırları), Playboy dergisinin kurucusu Hugh Hefner'ın eski partnerleri ve iş ortaklarıyla yapılan röportajları arşiv görüntüleri, fotoğraflar ve yeniden canlandırmalarla iç içe sunuyor. Dizi, Hefner'la ilgili pek çok cinsel saldırı iddiasına da yer veriyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Garcia, Ağustos 1980'de eşi Paul Snider tarafından öldürülen Stratten'la ilgili de çarpıcı iddialar ortaya attı.

Stratten ve Snider, 1978'de Kanada'da tanışmıştı. Snider, o dönem yaşında olan genç kadını ikna ederek ABD'ye getirmişti. İkili Haziran 1979'da evlenmişti.

21 Şubat'ta yayımlanan bölümde Stratten'ın ölümünün "bardağı taşıran son damla" olduğunu söyleyen Garcia, "Benim çok şoke ediciydi" dedi.

Dönemin tanıtım şefi, Snider'ın Kanada'da uyuşturucu satmaktan ve fuhuş yaptırmaktan tutuklandığını öğrendiğini ve evlilikten iki ay sonra Hefner'a bunu bildirdiğini öne sürdü:

Hefner'ı, Stratten'ın çok tehlikeli bir adamla birlikte olduğunu söyleyerek uyarmak istedim. Ama hiç kimse bana cevap vermedi. Güvenlik ekibi gelip hiçbir şey bilmediklerini söyledi. Gerçekten mi? Bu imkansız.

"Hefner söylediklerimi umursamadı" diyen Garcia, Playboy'un kurucusunun Stratten'ı "büyük miktarlarda dergi sattırabilecek biri" olarak gördüğü için göz yumduğunu ifade etti.
 

Stratten ve Snider
(AP)


Zira Garcia'ya göre mankenin özel hayatına karışmak, Hefner ve Snider'ın iki tarafa da yarar sağlayan ilişkisini bozabilirdi.

Garcia, cinayetin sonrasının da çok kötü idare edildiğini savundu:

Bütün mankenleri aramam ve hiçbir gazeteciyle konuşmadıklarını anlamalarını sağlamam gerektiği söylendi.

Garcia ayrıca şirketteki kariyerinin başlarında iki kez tecavüze uğradığını iddia etti. "Playboy'a sorun olmamak için" sessiz kaldığını söyleyen Garcia, şirkette yükselince söz konusu kişinin Playboy'la bağını kestiğini ifade etti.

Hefner'a dair bugüne kadar dile getirilen iddiaların büyük bir çoğunluğu herhangi bir cezai soruşturmaya konu olmadı. 

 

Independent Türkçe, People, Daily Mail, ABC News

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU