Inventing Anna: Gazeteci Jessica Pressler neyin gerçek ve neyin kurgu olduğunu açıkladı

Pressler, "Kesinlikle kimsenin evine gizlice girmeye çalışmadım" diye vurguladı

Inventing Anna'da Anna Sorokin'i (sağda), Julia Garner (solda) canlandırıyor (Netflix/AP)

Gerçek hayattaki araştırması Netflix'in popüler dizisi Inventing Anna'ya ilham veren gazeteci Jessica Pressler, dizide neyin gerçek ve neyin olmadığına açıklık getirdi.

Dizi, New York'ta kendisini Anna Delvey adıyla tanıtan, zengin Alman rolünü başarıyla oynayan 20'li yaşlardaki sosyetik sima Anna Sorokin'in gerçek olduğuna inanması güç hikayesini anlatıyor.

Sorokin, dolandırıcılık ve büyük çaplı hırsızlıktan mahkum edilmeden önce arkadaşları ve büyük bankalardan yüz binlerce dolar çalmayı başarmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

2019'daki duruşmasında Sorokin; otel, banka ve diğer kurumları dolandırarak 200 bin doların üzerinde bir meblağ elde etmekten suçlu bulunmuştu. Numara yaparak tanıştığı iş arkadaşı ve dostlarını kandırarak cebine daha fazla para indirmişti. 

Inventing Anna, Sorokin'in yükseliş ve çöküşünü Pressler'in gözünden inceliyor. Gazeteci Pressler'ın New York Magazine'de kaleme aldığı bomba etkisi yaratan haber 2018'de viral olmuştu. Dizide adı Vivian olarak değiştirilen Pressler'ı Anna Chlumsky canlandırıyor.

 

netflix.jpg
Chlumsky'nin başrolünde yer aldığı dizi 11 Şubat'ta izleyicilerle buluşmuştu (Netflix)

 

Pressler, Vulture'a verdiği yeni röportajda Sorokin hakkında yazarken tıpkı dizideki Vivian gibi hamileliğinin "epey ileri aşamasında" olduğunu doğruladı.

Dizi, Vivian'ın editörlerinin haberi ciddiye almakta çok isteksiz olduğunu gösteriyor. Ancak Pressler bunun gerçeğe tam olarak uygun olmadığını söyledi.

Tabii ki de onlar New York'taki gerçek patronlarımız değil. Patronlarımız bunun tam tersi. Dizide patronların genel olarak ataerkil düzene sahip çalışma ortamlarını temsil ettiğini düşünüyorum.

Pressler şöyle ekledi:

Ama burada gerçek, kurguyla örülüyor. Ünlü olmayan biri hakkında 8 bin kelimelik haber yazmak hiç de kolay değildi. Şimdi kolay olabilir. Benden Wall Street'te geçen bir Me Too haberi yazmamı istemişlerdi ve o kadar zekice bir şekilde olmasa da tam olarak böyle yanıt vermiştim.

Haberi satmak zorunda kaldım ama kesinlikle dizideki gibi olmadı. Kendisinin bizzat haberi sunması gerekiyordu çünkü televizyonda insanları sadece e-posta veya Slack kullanırken gösteremezsiniz.

Pressler yazarların sürgün edildiği yer olan Scriberia tasvirinin tutarlılığını da röportajda tartıştı. Gazeteci, Vivian'ın Almanya'ya yaptığı gazetecilik gezisinin gerçek olup olmadığından bahsetti ve "kesinlikle kimsenin evine gizlice girmeye çalışmadığını" vurguladı.

Gerçek hayatta duruşma için Sorokin'e ödünç kıyafet verip vermediği sorulduğundaysa Pressler, "Evet ama bu benim açımdan Vivian için olduğu kadar endişe verici bir durum değildi" dedi.

Daha ziyade bir screwball filminden absürt bir sekans gibiydi. Duruşma hakkında haber yapmıyordum. Haberi zaten yazmıştım, yani sırf meraktan oradaydım.

Dizinin tutarlılığı hakkında daha fazlasını buradan okuyabilirsiniz.

Inventing Anna şu anda Netflix'te izlenebilir.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU