Beyaz Saray'dan Kalın-Sullivan görüşmesine ilişkin açıklama: Rusya'nın Ukrayna'ya karşı daha fazla saldırgan olmasının önüne geçilmesi konusu ele alındı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi / Kolaj: Independent Türkçe

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın ve ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan yaptıkları telefon görüşmesinde Ukrayna başta olmak üzere birçok bölgesel ve ikili konuyu ele aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Emily Horne, yaptığı yazılı açıklamada, Kalın ve Sullivan'ın dün bir telefon görüşmesi yaptığını bildirdi.

Kalın ve Sullivan'ın, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı "daha fazla saldırgan olmasının önüne geçilmesi için" NATO müttefikleri ve ortaklarının devam eden çabaları ve diplomasi yoluyla gerginliğin azaltılması konusunu ele aldığına işaret eden Horne, görüşmede, Kazakistan'daki gelişmeler dahil birçok bölgesel konuda görüş alışverişinde bulunulduğunu aktardı.

Horne, "Kalın ve Sullivan, Bosna Hersek'te istikrar ve birliğini sürdürmenin ve Kafkaslar'da gerginliğin azaltılması ile normalleşmeye yönelik birlikte çalışmanın önemi konusunda mutabık kaldı. Sullivan, Etiyopya'daki çatışmanın bitirilmesi için de desteğe duyulan kritik ihtiyacı vurguladı" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcülüğünden görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, görüşmede, Küresel ve bölgesel konular kapsamında Ukrayna krizi, Kazakistan'daki protestolar, Ermenistan ile normalleşme süreci, Afganistan, Bosna Hersek ve Etiyopya'daki gelişmeler hakkında fikir alışverişinde bulunulan görüşmede, Türkiye ve ABD arasında mutabık kalınan ortak stratejik mekanizmanın detayları ve konu başlıklarının konuşulduğu bildirilmişti.

Görüşmede ayrıca, Türkiye-Ermenistan arasındaki normalleşme süreci ve Azerbaycan-Ermenistan arasında kalıcı barışın sağlanmasının bölgenin istikrar ve refahına sağlayacağı katkı değerlendirildiği ve Türkiye'nin Balkanlar, Kafkaslar, Orta Doğu, Orta Asya ve Afrika'da barış ve istikrar ortamının sağlanmasında üstlendiği rolü sürdürmekte kararlı olduğunun vurgulandığı belirtilmişti.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU