Protestocuları öldürüp beraat eden Kyle Rittenhouse'a Kongre Altın Madalyası verilmesi için yasa tasarısı sunuldu

Yasa tasarısında gencin "Siyahilerin Hayatları Önemlidir isyanı sırasında Wisconsin'in Kenosha bölgesi sakinlerini koruduğu" belirtildi

Rittenhouse'la tanışan Trump onun "gerçekten iyi bir genç adam" olduğunu söylemişti (Twitter/@bigleaguepol)

Temsilciler Meclisi Üyesi Cumhuriyetçi Marjorie Taylor Greene, geçen hafta cinayetten beraat eden Kyle Rittenhouse'a Kongre Altın Madalyası verilmesi için yasa tasarısı sundu.

Rittenhouse bir dönem müebbet hapis cezasıyla yargılanırken, şimdi siyasi sağın poster çocuğu oldu. Rittenhouse, Mar-a-Lago'da Donald Trump'la buluştu, Tucker Carlson'a röportaj verdi ve Temsilciler Meclisi'nin Cumhuriyetçi Florida Temsilcisi Matt Gaetz'den muhtemel bir staj teklifi aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Genci ödüllendirmek için sunulan yasa tasarısının metninde, Rittenhouse'un "Siyahilerin Hayatları Önemlidir isyanı sırasında Wisconsin'in Kenosha bölgesi sakinlerini koruduğu" belirtildi.

Kongre Altın Madalyası'nın Temsilciler Meclisi ve Senato'nun üçte ikisi tarafından onaylanması gerektiğinden, bu büyük ihtimalle sembolik bir jest olarak kalacak.

Geçmişte madalyaya layık görülenler arasında Winston Churchill, Jesse Owens, Rahibe Teresa, George Washington, Nelson Mandela ve 6 Ocak ayaklanmasında oynadığı rolden ötürü ABD Kongre Polisi yer alıyor.

Polisin Jacob Blake'i vurarak öldürmesinin ardından Ağustos 2020'de Kenosha'da çıkan protestolar sırasında Rittenhouse, iki erkeği vurarak öldürmüş ve birini de yaralamıştı. Jüriyse protesto gecesinde Rittenhouse'un yaptıklarının meşru müdafaa olduğu kararına varmıştı.

ABD Başkanı Joe Biden, kararın ardından Beyaz Saray'dan yaptığı bir açıklamada, "Kenosha'daki karar ben de dahil birçok Amerikalıyı öfkeli ve endişeli hissettirecek fakat jürinin son sözü söylediğini kabul etmeliyiz" demişti.

Amerikalıları bir araya getirme sözüyle başkan seçildim çünkü bizi birleştiren şeyin bizi ayırandan çok daha büyük olduğuna inanıyorum. Ülkemizin yaralarını bir gecede iyileştiremeyeceğimizi biliyorum fakat hukuk önünde her Amerikalıya eşit, adil ve onurlu davranılmasını sağlamak için elimden gelen her şeyi yapma taahhüdüme sadığım.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU