Rusya'da kömür madeninde çıkan yangında 52 kişi hayatını kaybetti

Soruşturma komitesi madencilerin boğularak hayatını kaybettiğini söylerken, savcılık madende metan gazı patlaması yaşandığını düşünüyor

Fotoğraf: Reuters

Rusya'da bir kömür madeninde yaşanan yangında en az 52 kişi hayatını kaybetti.

Rusya Acil Durumlar Bakanlığından yapılan açıklamada, Kemerovo'daki kömür madeninde yaklaşık 250 metre derinlikte yangın çıktığı anımsatılarak, yangın ve oluşan duman nedeniyle 239 kişinin tahliye edildiği kaydedildi. 

Açıklamada yangın nedeniyle 52 kişinin yaşamını yitirdiği belirtilerek, ölenlerin arasında kurtarma ekibinden kişilerin de bulunduğu bilgisi paylaşıldı.

Bölgenin soruşturma komitesi, Listvyazhnaya maden müdürü ve yardımcısı da dahil olmak üzere üç kişinin güvenlik kurallarını ihlal ettiği şüphesiyle tutuklandığını açıkladı.

Komite havalandırma kuyusunun gaz ile dolarak madencilerin boğulmasına yol açtığını belirtti. Rusya devlet televizyonunda yer alan habere göre, savcılar madende metan patlaması yaşandığını düşünüyor.

Madenin yer aldığı kömür üretim bölgesi Kemerovo, Moskova'nın 3,500 km doğusunda yer alıyor. Kemerovo'da daha önce de pek çok ölümcül maden kazası meydana geldi.

 

Independent Türkçe, Reuters, AA

DAHA FAZLA HABER OKU