Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı: Riyad bir arada yaşama ve hoşgörü kültürünü yaymaya çalışıyor

Prens Faysal, “Suudi Arabistan, bir arada yaşama ve hoşgörü kültürünü yaymaya çalıştı ve bu bağlamda uluslararası diyalog kurma alanında somut çabalar sarf etti” dedi

Fotoğraf: Şarkul Avsat

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Faysal bin Ferhan, ülkesinin bir arada yaşama ve hoşgörü kültürünü yaymaya çalıştığını ve bu bağlamda uluslararası diyalog kurma alanında somut çabalar sarf ettiğini bildirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dışişleri Bakan Yardımcısı Velid el-Hureyci, Suudi Arabistan’ın Cidde şehrinde, ‘Diyalog ve İşbirliği Beklentileri’ sloganı altında başlayan Rusya-İslam Dünyası Stratejik Vizyon Grubu toplantısının açılışında Prens Faysal’ın mesajını okudu.

Şarkul Avsat’ın haberine göre, Prens Faysal mesajında, “Suudi Arabistan, bir arada yaşama ve hoşgörü kültürünü yaymaya çalıştı ve bu bağlamda uluslararası diyalog kurma alanında somut çabalar sarf etti. Kral Abdulaziz Ulusal Diyalog Merkezi aracılığıyla toplumun tüm kesimleri arasında etkili bir iç diyalog kurmaya çalıştı, farklı din ve kültürlerin takipçileri arasında diyalog kültürünün yayılmasına uluslararası düzeyde katkıda bulundu” ifadelerine yer verdi.

Hureyci, bakanın mesajı okumasının ardından yaptığı konuşmada, İslam İşbirliği Teşkilatı’nın (İİT) İslam ülkeleri arasındaki yakınlaşma ve ortak İslami eylemi koordine etmede 50 yılı aşkın süredir devam eden rolünü övdü.

Ayrıca, Rusya’nın örgütteki rolünü ve örgüte gözlemci üye olarak katılmasından bu yana geçen 15 yıldaki çabalarını takdir eden Hureyci, bu toplantının İslam dünyası ile Rusya arasındaki diyalog bağlarını güçlendirdiğini dile getirdi.

Hureyci, Suudi Arabistan ve Rusya ilişkilerinin 95 yılı aşkın bir süredir karşılıklı güven, anlayış ve iki ülke ile bölgeyi ilgilendiren konularda sürekli koordinasyon temellerine dayanan istikrarlı bir gelişmeye tanık olduğuna dikkati çekti.

İİT Genel Sekreteri Hüseyin İbrahim Taha ise, yabancılaşma yerine diyalog kültürüyle, dışlayıcı sesleri etkisiz hale getirmek için ortaklığın genişletilmesiyle ülkeler ve halklar arasındaki işbirliği ruhunun güçleneceğine vurgu yaptı.

 

Şarkul Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU