Mükemmel şekilde gizlenen timsahın inanılmaz fotoğrafı, halkı uyarmak için kullanıldı

"Unutma, timsah ülkesindesin"

Yüzen bir timsahın temsili fotoğrafı (Pexels)

Avustralya'nın Kuzey Bölgesi Parklar ve Yaban Hayatı Komisyonu, çamur havuzunda mükemmel şekilde kamufle olan tuzlu su timsahının "harika fotoğrafını" paylaştı.

Devlet kurumunun çarşamba günü paylaştığı fotoğrafta yırtıcı göz önünde saklanmış halde görülüyor ve yaratığın çamurun içinde olduğuna işaret eden tek şey camsı, sarı bir göz.

Bölgede yaşayan Rodney Fischer adlı bir kişinin Kuzey Bölgesi ve Batı Avustralya sınırı yakınlarında çektiği fotoğrafı paylaşan yaban hayatı kurumu "Göz seni görüyor" yazarak uyarıda bulundu.

Unutma, timsah ülkesindesin.

 


Facebook kullanıcısı Joh-Marg Gridham, gönderiye yaptığı yorumda "Çamurun gözleri var" yazdı. Başka bir kullanıcıysa "İşte böyle öleceğim. Dürüst olmak gerekirse hiçbir şey göremedim" ifadelerini kullandı.

Pasifik'teki kıtanın tuzlu su timsahları genellikle haliçler gibi tatlı su kütlelerinde bulunuyor ve iç bölgelere gelmeleriyle biliniyor. Ayrıca açık alanda kamufle olmadaki olağanüstü kabiliyetleriyle tanınıyorlar. Bu sürüngenler yağış mevsiminde çamurda ve sığ sularda neredeyse görünmez hale geliyor.

Başlarının üstünde yer alan gözleri suya batmış haldeyken görmelerine yardımcı oluyor, burunlarının üstündeki burun delikleriyse keskin bir koku alma duyusu sağlıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu sürüngenler sayılarının 3 bine düştüğü 1970'lerden beri Avustralya devleti tarafından korunuyor. Devlet verilerine göre şu anda Avustralya'nın kuzeyinde tahminen 100 bin timsah var. Erkekleri yaklaşık 7 metreye kadar büyüyebilen tuzlu su timsahları dünyanın yaşayan en büyük sürüngenleridir.

Kısa süre önce ekimde, Avustralya'da çocukların yüzmeyi ve balık tutmayı sevdiği bir akarsunun yakınında 4 metreden uzun bir timsah yakalanmıştı.

Bu yıl şubatta Queensland'deki yetkililerce yakalanan 4 metreden uzun başka bir timsahın içinde insan kalıntıları bulunmuştu. Cesedin kaybolan bir balıkçıya ait olduğu tahmin edilmişti.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU