Babacan'dan Bahçeli'ye: O kadar kolay kaçamazsınız

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan, MHP lideri Bahçeli'yi eleştirerek, "Siz, bu iktidarın ortağısınız. Bugün de ülkece içinde olduğumuz hukuk krizinin de demokrasi krizinin de ekonomi krizinin de ortağısınız, bunun kaçışı yok" diye konuştu

Fotoğraf: AA

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin 7. İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Türkiye'nin ağır bir ekonomik krizin içinden geçtiğini vurgulayan Babacan, döviz kurundaki yükselişe dikkati çekti.

"Paramız pul oluyor. Ülkece kazandığımız her kuruş, alnımızın teri kurumadan eriyor, değerini yitiriyor" ifadesini kullanan Babacan, aylık net asgari ücretin 283 dolara gerileyerek, neredeyse Çin'deki ücretlerin seviyesine indiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sık sık geçmişteki yağ, un, şeker kuyruklarından bahsettiğini vurgulayan Babacan, "Haklı. Çocukluğumuzda kuyruklar vardı, benzin kuyruğunu gördüm. Temel gıda karneyle alınırdı. Eğer akıllarını başlarına almazlarsa, yanlışlarından dönmezlerse bu ülke 1980'lerin, 1990'ların o kötü günlerine maalesef döner" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Siz bu iktidarın ortağısınız"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, "MHP, Cumhur İttifakı'nın bir ortağı olsa da işlevi ve sorumluluğu muhalefettir" sözlerini anımsatan Babacan, "Sayın Bahçeli, bu kadar kolay değil, bu sorumluluktan o kadar kolay kaçamazsınız. Siz, bu iktidarın ortağısınız. Bugün de ülkece içinde olduğumuz hukuk krizinin de demokrasi krizinin de ekonomi krizinin de ortağısınız, bunun kaçışı yok" değerlendirmesinde bulundu.

Bahçeli: Sonuna kadar ortağız

Bahçeli, partisinin bir muhalefet partisi olduğuna yönelik açıklamasının ardından bugün partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada "Hükümet bellidir, görevinin başındadır. Hükümete bakan vermemiş olsak da Cumhur İttifakı'nın sevabına da günahına da sonuna kadar ortağız. Anca beraberiz, kanca beraber olacağız" ifadelerini kullandı.

 

 

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU