Dave Grohl: Kurt Cobain'in ölümünün ardından bir otostopçuyla tanıştım, hayatım değişti

Müzisyen 1994'te intihar ederek hayatını kaybetmişti

Nirvana grubunun üyeleri Dave Grohl (solda), Kurt Cobain (ortada) ve Krist Novoselic (sağda) 1991'de birlikte poz vermişti (Chris Cuffaro/UMG)

Dave Grohl, ölümünün ardından Kurt Cobain tişörtü giyen otostopçuyu almasıyla hayata bakışının nasıl değiştiğini anımsadı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Grohl ve Cobain, 1990'dan 1994'e kadar Nirvana'da birlikte çalmış ve grubun birlikte geçirdiği zaman solistin trajik intiharının ardından sona ermişti.

The Graham Norton Show'un 1 Ekim gecesindeki bölümünde konuşan Grohl, eski grup arkadaşını kaybetmesine dair konuştu.

Grohl şunları söyledi:

Kurt öldüğünde ve her şey sona erdiğinde hayatta ne yapacağımı bilmiyordum.

Artık müzik dinleyemiyordum çünkü canımı çok yakıyordu bu yüzden kaçmaya çalıştım ve ruhani arayış için İrlanda'ya  gittim.

Grohl sözlerine şöyle devam etti:

Kurt Cobain tişörtü giymiş otostopçuyu aldığımda hayatımı anlamaya çalışıyordum ve 'Bu ücra yerde bile hayattan kaçamıyorum' diye düşünüp eve gittim ve Foo Fighters'la baştan başladım. Hayatta kalmam ve hayata devam etmem gerekiyordu.

Yakın zamanda verdiği röportajda Grohl, kendisi ve Cobain'in, Nirvana'nın eylülde 30 yaşına giren ikinci albümü Nevermind üzerinde çalışırken günde bir dolardan daha az bir parayla hayatta kaldıklarını açıklamıştı.

Grohl o günleri şöyle yâd etmişti:

Kurt'le birlikte yaşadığımız dairenin karşısında bir benzin istasyonu vardı ve üç tanesi 99 sente (yaklaşık 9 lira) corn dog (mısır kaplamalı kızarmış sosis -ed.n.) satıyorlardı.

Paramız olmadığı için yemeğimiz de yoktu ama günlük 99 sentimiz vardı. 24 saatlik bir süre içinde üç corn dog almayı başarabilirseniz bununla hayatta kalabilirdiniz, biz de öyle yaptık.

Graham Norton Show, 2 Ekim Cumartesi Türkiye saatiyle 00.35'te BBC One'da yayımlanacak.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU