Erdoğan: Derslerimize daha çok çalışalım ve bu sosyal medya belasından da mümkün olduğunca sıyrılalım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bizim sosyal medyayla ilgili attığımız adım gençliğimizi çok daha huzurlu, rahat hale getirmek ve bundan sonraki süreçte kendisini tamamıyla derslerine vermesini sağlamak" diye konuştu

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mersin'de 81 ilden üniversite kazanan gençlerle bir araya geldi.

Gençlere "Medya ve sosyal medya gibi büyük kısmı yalanla dolu manipülasyon araçlarıyla popüler sanatçı, şovmen, bu türden kişilerin yönlendirmesiyle asla fikir ve tutum belirlemeyin" tavsiyesinde bulunan Erdoğan şöyle devam etti:

Hani o meşhur kalıpla ifade edecek olursak, 'Önce kendiniz olun. Önce kendinizi tanıyın. Önce kendinizin de içinde bulunduğu medeniyet ve kültür ikliminizi tanıyın. Sonra diğer her şeyi öğrenin. Ondan sonra fikri ve siyasi safınızın adını koyun. Yabancı dil eğitimini önce iletişim, ardından da bilgi seviyenize göre akademik standartlarda çözmeden hayata başlarsanız kendinizi bir adım geride bulursunuz.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İktidara geldiklerinde lisans öğrencileri için 45 lira olan burs miktarını  650 liraya çıkardıklarını kaydeden Erdoğan, "Yüksek lisans öğrencileri için, aylık 90 lira alıyorlardı, 1300 liraya çıkardık. Doktora öğrencileri için ise aylık 135 liradan 1950 liraya yükselttik. Yurtlarımızda barınan yüksek öğrenim öğrencilerine verdiğimiz aylık beslenme yardımını 11 liradan 480 lira seviyesine çıkardık" ifadeleriyle devam etti.

"Sosyal medyanın getirisi olumlu değil ama götürüsü ağır"

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Biz uyandığımızda aklımıza ilk sosyal medyada bizi kimin takip ettiği geliyor. Siz kalktığınızda aklınıza ilk neler geliyor?" sorusuna ise şu yanıtı verdi:

Eğer garipsemezseniz, inanın benim sosyal medyayla hiç işim yok. Ondan dolayı da çok rahatım. Benim tek derdim var; o günkü programıma hemen sabahtan itibaren dersime çalışmak. Çünkü sosyal medya şu anda toplumumuzun en önemli tahrik unsurudur. Şu anda toplumda ciddi manada yaralarımız varsa bunun arkasında sosyal medya vardır. Getirisi olumlu değil ama götürüsü çok ağır. Derslerimize daha çok çalışalım ve bu sosyal medya belasından da mümkün olduğunca sıyrılalım.

"Sosyal medya yasası için gençlerin endişelenmesi gerekip gerekmediği sorusu da yöneltilen Erdoğan, "Çok rahat olun. Bizim sosyal medyayla ilgili attığımız adım gençliğimizi çok daha huzurlu, rahat hale getirmek ve bundan sonraki süreçte kendisini tamamıyla derslerine vermesini sağlamak" diye konuştu.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU