Aksiyon görmek için Kabil havalimanına giden Pakistanlı kamyoncu soluğu ABD'de aldı

Pakistanlının, ailesinden Kabil Havalimanı'nın yanındaki kamyonunu almalarını istediği iddia edildi

Maşo Şinvari gibi pek çok kişinin Afganistan'a giderek başka yerlere kaçtığı öne sürülüyor (AFP, Facebook - asad.shinwari.372 / Kolaj: Daily Pakistan)

Afganistan'ın başkenti Kabil'deki havalimanında, Taliban şehre girdikten sonra yaşanan kargaşada bir Pakistanlı kamyoncunun tahliye uçağına atlayarak ABD'ye kaçtığı iddiası sosyal medyada yankı uyandırdı.

Olay, Asad Shinwari adlı bir kişinin Facebook gönderisiyle yayılırken Hollandalı siyasetçi Joram van Klavere de hikayeyi paylaştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sağcı Özgürlük Partisi'nden milletvekili seçilen Klaveren, İslam karşıtı kitap yazarken Müslüman olmasıyla biliniyor.

İddiaya göre Pakistan'ın Hayber Pahtunhva vilayetinde yaşayan Maşo Şinvari, işi dolayısıyla genellikle Peşaver'den Afganistan sınırındaki Torkham'a kamyonuyla giden kamyoncuydu.

Ancak Afganistan'dan tahliyelerin başlamasıyla aksiyon görmek için Kabil'deki Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'na ulaştığı öne sürüldü.

Bu sırada Şinvari'den üç gün boyunca haber alamayan ailesi, Pakistanlı kamyoncunun öldüğünü düşündü. Ancak iddiaya göre Şinvari, salı günü ailesini arayarak ABD'ye geldiğini söyledi.

ABD'de yeni bir hayata başlamayı planlayan kamyoncu, ailesinden Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nın yakınlarına park ettiği kamyonunu almalarını istedi.

Hindistan merkezli Siasat Daily'nin Farhan Hodak adlı Afgan bir vlogger'dan aktardığına göre bu münferit bir olay değil. Zira Hodak tahliye sırasında pek çok kişinin bu şekilde dünyanın farklı yerlerine gittiğini söyledi.

 

Independent Türkçe, Siasat Daily, Daily Pakistan, TRT Haber

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU