Londra'daki Onur Yürüyüşü, Kovid kısıtlamaları sebebiyle iptal edildi

Organizatör, "Bu, Pride in London'ın olmasını istediğimiz her şeye aykırı" dedi

Pride in London'a on binlerce kişinin katılması bekleniyordu (AFP)

Organizatörler, bu yılki Pride in London (Londra Onur Yürüyüşü) geçit töreninin sosyal mesafe önlemleri nedeniyle iptal edildiğini duyurdu.

Daha önce hazirandan 11 Eylül'e ertelenen LGBT+'nin amiral gemisi niteliğindeki etkinliğine 35 binden fazla kişinin katılması bekleniyordu.

Etkinliğin icra direktörü Christopher Joell-Deshields, risk değerlendirmelerinin, geçit töreninin hükümetin belirlediği kurallara uyarak yapılamayacağını gösterdiğini belirtti.

YouTube'dan yapılan duyuruda Joell-Deshields şunları söyledi:

Onur Yürüyüşü, diğer tüm büyük etkinlikler gibi, başkentteki en büyük etkinliklerden birini güvenli bir şekilde gerçekleştirmeye dair sürekli zorluklarla karşı karşıya kaldı.

Pride in London'ın bu yıl gerçekleşmeyeceğini söylemekten dolayı gerçekten üzgünüm.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Joell-Deshields, hükümetin belirlediği yeni koronavirüs kurallarında ilerlemenin zor olduğunu söyledi ve ekledi:

Nihai risk değerlendirmeleri üzerinde çalışırken, etkinliğimizin yerel halk sağlığı ekibinin ve hükümetin beklediği azaltma seviyesini sağlayamadığı anlaşıldı.

İcra direktörü, bunun etkinliği sınırlı biletlerle Londra'nın merkezine dağılmış iki ya da üç sahneye indirerek çok önemli geçit törenini kaybetmek anlamına geleceğini söyledi.

Bu, Pride in London'ın olmasını istediğimiz veya şimdiye kadar yaptığımız her şeye aykırı. Yürüyüş yok, protesto yok, öyleyse Pride da yok.

Ekibin, önceliğin halk sağlığı olduğu konusunda hemfikir olduğunu fakat gelecek yılın etkinliğini planlamaya başlamak üzere olduklarını söyleyen Joell-Deshields, hükümetten de gelecek yılı “kuir yılı” ilan etmesini istedi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/uk

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU