Özel: Orman yangınlarına 8 gün boyunca engel olunmadıysa birilerinin bunun hesabını vermesi lazım

CHP'li Özgür Özel, "CHP, Millet İttifakı, bu iktidarı ve bu iktidarı yaratan haksız düzeni değiştirene kadar bu iktidarın yaptığı hataları söylemeye ve bunlara karşı alınması gereken önlemleri teker teker sıralamaya devam edecek" diye konuştu

Fotoğraf: AA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel, partisinin İstanbul İl Başkanlığı'nda Türkiye gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Değerlendirmesinde Türkiye'nin farklı bölgelerinde devam eden orman yangınlarına değinen Özel, "Bugün ormanlar yanıyorsa ve bu yangın durdurulamıyorsa, 8 gün boyunca engel olunmadıysa birilerinin bunun hesabını vermesi lazım. Bu ülkenin vatandaşları size ormanlar yansın, göller kurusun, dereler kurusun, ağaçlar kesilsin ve siz bu konuda üstünüze düşeni yapmayın diye oy vermedi. Bize de bu durum karşısında susalım diye oy vermedi. Bu ülkenin ormanları yanarken, gölleri, dereleri kururken, ağaçları kesilirken yetersiz kaldığınız noktada eleştiri göğüslemek iktidar olarak sizin göreviniz. Cumhuriyet Halk Partisi, Millet İttifakı, bu iktidarı ve bu iktidarı yaratan haksız düzeni değiştirene kadar bu iktidarın yaptığı hataları söylemeye ve bunlara karşı alınması gereken önlemleri teker teker sıralamaya devam edecek. Bu bizim bu ülkeye karşı borcumuz" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Pakdemirli'ye soru

Tarım ve Orman Bakanı  Bekir Pakdemirli'ye, "CHP'li belediyelerden siz ne talep ettiniz de belediyeler bunu yerine getirmedi?" sorusunu yönelten Özel, "Hangi belediyemiz, örneğin Orman Genel Müdürlüğünün hangi talebini kendi gücü nispetinde, imkanları oranında karşılamadı, bu noktada bir an tereddüt etti?" şeklinde konuştu.

"İspanya'dan gelen uçaklar THK'nun kullanılmayan uçaklarıyla aynı"

İspanya'dan Türkiye'deki orman yangınlarına müdahale için gelen uçakların THK'nin atıl denilen uçaklarla aynı model olduğunu ifade eden Özel, "Önümüzdeki dönem iktidar olup dünyanın orman yangınlarına müdahale filosunu Türk Hava Kurumuna kazandırana kadar, bugün yerdeki uçakların bakımına, onarımına, hazır halde tutulmasına Cumhuriyet Halk Partili belediyeler olarak talibiz." dedi.

 

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU