Olimpiyatlar'da Güney Koreli rakiplerine küfür eden Çinli badminton oyuncusu tepki topladı

Güney Kore, Chen Qingchen'i Dünya Badminton Federasyonu'na şikayet edeceklerini açıkladı

Chen Qingchen, "Endişeleniyorum ama bana destek verenlere teşekkür ederim" dedi (Reuters)

Japonya'da düzenlenen 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda Çin'le Güney Kore arasındaki badminton müsabakası sırasında Çinli oyuncunun defalarca küfür etmesi tepki topladı.

27 Temmuz Salı günü düzenlenen çift kadınlar badminton karşılaşmasında Çinli oyuncu Chen Qingchen'in, takım arkadaşı Jia Yifan'la birlikte ilk seti kaybedince "S**tir" diye küfür ettiği duyuldu.

İlk setten sonra Çinli oyuncular, Güney Koreli rakipleri Kim Soyeong ve Kong Heeyong'a karşı kazandıkları neredeyse her sayıda küfür etmeye başladı.

24 yaşındaki Chen'in küfür ettiği anlar Güney Kore medyasında tepki toplarken, sporcu centilmenlik dışı davranışta bulunmakla eleştirildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öte yandan Çin'deyse sporcunun yaptıkları daha alaycı bir şekilde karşılandı.

Ülkede Twitter'ın muadili olan Weibo'da Chen mücadeleci ruhu nedeniyle övgü topladı.

Weibo kullanıcılarından biri "Hahaha, sorun yok Chen! Hepimizin neşelenmesi lazım!" derken, bir başka kullanıcı da "Aynen böyle devam et. Kulağa müthiş geliyor. Bu bizim ulusal hazinemiz" dedi.

Güney Kore Ulusal Badminton Birliği'nden salı günü yapılan açıklamada Dünya Badminton Federasyonu'na Chen'le ilgili resmi şikayette bulunulacağı belirtildi.

Chen ise bazılarının yaptıklarından rahatsız olduğunu fark ettiğini söyleyerek salı günü Weibo'daki paylaşımında herkesten özür diledi.

Söz konusu kelimeyi telaffuzu nedeniyle bir yanlış anlaşılma olduğunu savunan sporcu, "Aslında sadece kazanılan sayılar için kendimi motive ediyordum" dedi. Öte yandan Chen, aslında telaffuz etmek istediği ifadenin ne olduğunu belirtmedi.



Independent Türkçe, CNN, VICE

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU