Olimpiyatlar'da şaşırtan hata: "Kim başkasının hedefini vurur ki?"

Kuliş, önce kendini sonra ülkesindeki altyapı yetersizliğini eleştirdi

28 yaşındaki Kuliş, branşında dünyanın iki numaralı ismi olarak görülüyor (Reuters)

Ukraynalı atıcı Serhiy Kuliş, Tokyo Olimpiyatları'ndaki en sıradışı hatalardan birini yaparak rakibinin hedefini vurdu. Bu hata yüzünden madalyayı kaçıran isim, giydiği kıyafetin dikkatini dağıttığını söyledi:

Kim başkasının hedefini vurur ki? Yalnızca benim gibi olanlar!
Ceketimin düğmesi açılınca biraz rahatsız oldum. Ama zaman geçti ve atış yapmak zorundaydım. Bu yüzden başkasının hedefine nişan altığımı fark etmedim.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kuliş, ülkesindeki tesislerin yetersizliğini de "Poligonumuz yok ve bu bir problem. Trenle başka bir yere gitmek zorundayız. Benim şehrimdeki atış sahasında yalnızca 5 hedef var, bu yüzden müsabaka düzenlemek imkansız. Yeni isimlerin yetişebileceği bir yer yok" ifadeleriyle vurguladı.

Rio 2016'da 10 metre havalı tüfek klasmanında gümüş madalya kazanan Kuliş, bu hatayı pazartesi günkü 50 metre atıcılık finalinde yaptı. 30 atış yaparak dördüncü sırada yer alırken bir anlık dikkatsizlikle sekizinciliğe geriledi. 

Çinli Zhang Changhong  466 puanla dünya rekoru kırarken Rus Sergey Kamenskiy 464,2, Sırp Milenko Sebic da 448,2 puanla onu takip etti. Kuliş ise 402,2 puanda kaldı.

Independent Türkçe, Guardian, BBC

DAHA FAZLA HABER OKU