Çin'de Delta alarmı: Vuhan sakinlerinin tümüne Kovid-19 testi yapılacak

Diğerlerine kıyasla daha bulaşıcı olan Delta varyantının dünya genelinde yayılmasının ardından Çin de uzun süre sonra yeni bir enfeksiyon dalgası riskiyle karşı karşıya kaldı

Şöyle diyelim; Vuhan'da yeni bir tecritin gelebileceğinden endişe eden halk süpermarketlere akın etti (AFP)

Çinli yetkililer yeni koronavirüsün ilk kez tespit edildiği Vuhan'da tüm sakinleri Kovid-19 testinden geçirme kararı aldı.

Bir yıldan uzun süre sonra ilk yerel vakaların görüldüğü Vuhan'ın üst düzey yetkililerinden Li Tao, salı düzenlediği basın toplantısında, 11 milyonluk şehirde "tüm sakinler için kapsamlı nükleik asit testi uygulamasını hızla başlattıklarını" ifade etti.

Vuhanlı sağlık yetkilileri pazartesi günü yaptıkları duyuruda şehirdeki göçmen işçiler arasında 7 kişinin koronavirüse yakalandığını bildirmişti.

Diğerlerine kıyasla daha bulaşıcı olan Delta varyantının dünya genelinde yayılmasının ardından Çin de uzun süre sonra yeni bir enfeksiyon dalgası riskiyle karşı karşıya kaldı.

Zira Çin'in Doğu Jiangsu eyaletindeki Nanjing şehrinde bu varantın ilk kez bildirilmesinin ardından 27 şehirde 350'den fazla kişiye virüs bulaştı.

Vuhan'daki kitlesel test uygulaması kararı da Başkent Pekin de dahil olmak üzere birçok bölgedeki seyahat kısıtlamalarının ardından geldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çinli yetkililer, Delta varyantı tespit edilen şehirlerdeki herkesin başkent Pekin'e girişlerini yasaklama kararı almış ve bu bölgelerdeki uçak, tren ve şehirlerarası otobüs seferleri durdurulmuştu.

Devlet kurumları ve devlete ait işletmelerin çalışanlarının virüs görülen şehirlere seyahat etmeleri ve kurumların söz konusu bölgelere seyahat düzenlemeleri de yasaklanmıştı.

Bu şehirlerden birinde bulunan Pekin sakinlerinin, 14 günlük karantina ve negatif sonuç almadan şehre geri dönemeyeceği ifade edilmişti.

Çin daha önce, koronavirüsün Vuhan'da ilk kez tespit edilmesinin ardından sıkı karantina tedbirleriyle yerel vakaları neredeyse sıfıra indirmişti.

Ancak ülkede yeniden kısıtlamalara sahne olan son salgın dalgası bu başarıyı tehdit ediyor.

 

Independent Türkçe, AFP, AA

Derleyen: Çağla Üren

DAHA FAZLA HABER OKU