Tokyo 2020'de organizasyon rezaleti: Sporcuların yarısı, tekne yüzünden yarışa başlayamadı

Jet skiler yüzücüleri yeniden başlamak için geri getirmek üzere hızla hareket etti

Olimpiyatlarda erkekler triatlon müsabakası, medya ekibine ait teknenin yüzücülerin yolunu kapatması üzerine sporcuların neredeyse yarısının başlangıç çizgisinde mahsur kalması, diğer yüzücülerinse suya atlaması sonucu kaotik bir başlangıç yaptı.

Pazartesi sabahı 56 güçlü, rakip yüzücünün Tokyo Körfezi'nde yarışın bin 500 metrelik etabı için dizildiği esnada bir tekne, başlama zilinin çalmasının hemen ardından sporcuların üçte birinin yolundan çıkmak için aceleyle döndü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Motorunu son saniyede yüzücülerden uzaklaştırmaya çalışan teknenin bu çabası kaosa yol açtı. Yarışa başlayan sporcuların etrafındaki sular köpürürken, diğerleri de şaşkınlık içinde kalakaldı.

Başlangıçtan sadece saniyeler sonra iki jet ski, 200 metreden fazla mesafeyi enerjik bir şekilde yüzen ancak başlangıç çizgisine dönmesi gereken yarışmacıları durdurmak için hızla harekete geçti.

Yorumcu Dave Culbert, "Tekne yolu kapadı! Yoldan çekilin! Neler oluyor?" dedi:

Tam bir kaos. Bazılarını geri çağırmak zorunda kalacaklar.

Yorumcu Candice Warner da, "Bu tam bir felaket. Başlangıçta enerjinizin çoğunu boşa harcamak ve sonra geri dönüp tamamını yeniden yapmak zorunda kalmak, yaşanmasını isteyeceğiniz bir şey değil" diye ekledi.

"Geçersiz başlangıcı" ilan eden ikinci zilin çalmasından yaklaşık 10 dakika sonra yarış güvenli bir şekilde devam etti.

Norveçli Kristian Blummenfelt, yarışı Büyük Britanyalı Alex Yee'den sadece 11 saniye önce tamamlayarak altın madalyayı alırken, Yeni Zelandalı Hayden Wilde bronz madalya kazandı.

Yarışta altın madalya kazanan Blummenfelt, Reuters'e şunları söyledi:

Tekneyi gördüm ve epey garipsedim. Suya dalarken büyük ihtimalle geri çekileceğini düşündüm, bu yüzden sadece sola doğru gidip sabit kaldım. Tekneyi olumlu, fazladan ısınma olarak görmeye çalıştım.

Ancak Reuters, ilk aksaklık sırasında tekmelenen Avustralyalı Jake Birtwhistle'ın burnunun kırıldığını ve yarışmayı 16. sırada bitirdiğini bildirdi.

Birtwhistle, Sydney Morning Herald'a verdiği demeçte, "İçinde bulunduğum en zorlu yüzme müsabakalarından biriydi" dedi:

Bir ayaktı. Hatalı çıkışta bile çarpmış olabilir, her şey de boşa gitti.

Diğer bir yarışmacı Aaron Royle da şunları söyledi:

Şamandıraya doğru geri yüzerken, bu tüm yarışlar içinde illa Olimpiyatlarda yaşanmak zorundaydı di mi, diye düşünüp kendi kendime gülüyordum.

Royle, ilk başta yarışın başlamayacağını düşündüğünü "çünkü teknenin hemen orada durduğunu ve bir dakika sonra yarışın başladığını" ifade etti:

Sanırım yarışı başlatan kişiyle şamandırada bekleyen kişinin arasında iletişim yoktu.

World Triathlon ise şu açıklamayı yaptı:

 Başlangıçta bazı atletler OBS (Olympic Broadcast Services - Olimpiyat Yayın Servisi) teknesi tarafından engellendi ve bu geçersiz start sebebiyle yarışa yeniden başlamak zorunda kaldık.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/sport

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU