Nicolas Cage, yeni "çılgın" filmi Pig'e olumlu eleştiriler gelmesine "hayret etti"

Hollywood yıldızı filmin iyi eleştiriler almasını beklemiyordu

Pig, ABD'de 16 Temmuz'da vizyona girdi (Neon)

Nicolas Cage, bir dizi eleştirel ve ticari fiyaskoda rol almasının ardından yeni filminin aldığı olumlu tepkilere "hayret etti."

Oscar ödüllü, tek kişilik internet mimi makinesi oyuncu, The Hollywood Reporter'a "Coşkulu bir tepki almak çok güzeldi. Biraz şaşırtıcı ama çok güzel" dedi.

Cage, filme dair olumlu haberlerin çoğunun odağı olurken eleştirmenler de Pig'deki rolünü "yıllardır sergilediği en iyi performans", filmiyse "yitirmenin ve vazgeçişin, sanat ve hırsın kederli bir masalı" olarak nitelendirdi. Rotten Tomatoes'da yüzde 10'u geçmek için mücadele veren son işine göre muazzam bir değişiklik.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hollywood yıldızına yeni filmiyle Keanu Reeves'in John Wick serisi arasındaki karşılaştırma hakkında da soru yöneltildi fakat Cage, "John Wick'e Pig'den daha uzak bir film düşünemiyorum" diyerek iki film arasındaki benzerlikleri reddetti.

Cage'i ödüllü trüf mantarı domuzunu gangsterlerden kurtarmaya çalışan bir aşçı olarak gösteren Pig, insanlarla hayvanlar arasındaki bağı ele alıyor. Cage filmde oynamayı kabul etmesinin nedenlerinden biri olarak şunu gösterdi:

Hayvan kardeşlerimizle kurabileceğimiz derin bağı kavradım. Kedilerimle dostluğuma ne kadar bel bağladığımın farkındayım.

Cage ayrıca ismini duyurduğu Kaya (The Rock) ve Con Air gibi Hollywood gişe canavarları yerine neden Pig gibi bağımsız filmler yapmayı tercih ettiğini de açıkladı.

"Stüdyo sisteminde biraz boğucu bir korku kültü olduğunu düşünüyorum" diyen aktör "Bağımsız film yaparken bunu hissetmiyorum" diye ekledi.

Yüzden fazla yapımda adı geçen üretken Cage'i bu yıl Prisoners of the Ghostland ve Willy’s Wonderland'de de izleyeceğiz.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU