Kült filmin devamı 40 yıl sonra geliyor: "Hatırası yaşatılacak"

"Patrick Swayze'yi yapay zekayla geri getirmeyeceğiz"

Emile Ardolino imzalı İlk Aşk, İlk Dans, ailesiyle birlikte bir tatil köyüne giden 17 yaşındaki Frances "Baby" Houseman'ın, otelin karizmatik dans eğitmeni Johnny Castle'la arasında gelişen aşkı ve kişisel dönüşümünü anlatıyor (Vestron Pictures)

Kült film İlk Aşk, İlk Dans'ın (Dirty Dancing) uzun zamandır beklenen devam halkasına ilişkin yeni ayrıntılar, projenin duyurulmasından 4 yıl sonra ortaya çıkmaya başladı.

Henüz yönetmeni belli olmayan filmin yapımcısı Nina Jacobson, tüm ekibin önceliklerinden birinin Patrick Swayze'nin hatırasını yaşatmak olduğunu söyledi.

IndieWire'ın 17 Ekim'de düzenlediği Film Yapımının Geleceği 2026 (Future of Filmmaking 2026) zirvesinde konuşan Jacobson, "Asıl odaklanmanız gereken konulardan biri bu: İzleyicilerin onun yasını tutmasına filmde nasıl yer verebilirsiniz?" dedi. 

Ardından esprili bir dille ekledi:

Merak etmeyin, onu yapay zekayla geri getirmeyeceğiz.

1990'ların sonlarında ve 2000'lerde Disney'de çalışan Jacobson, Altıncı His (The Sixth Sense), Unutulmaz Titanlar (Remember the Titans), Narnia Günlükleri (The Chronicles of Narnia) ve Çılgın Cuma (Freaky Friday) gibi dönemin en popüler filmlerinin arkasındaki isimlerden biriydi.

Yapımcı, 1987 yapımı İlk Aşk, İlk Dans'ı bugün nasıl değerlendirdiğini şu sözlerle anlattı:

İlk izlediğimde bana gösterişli, eğlencelik bir film gibi gelmişti. Şimdiyse daha çok bağımsız bir film gibi geliyor. Pek çok risk alıyor ve artık filmlerde pek ele alınmayan konulara değiniyor... Bugün romantik bir filme kürtajla ilgili bir yan hikayeyi öylece dahil etmeye kalksanız, sanırım sizden epey değişiklik yapmanız istenirdi.

1960'ların başında geçen filmde Swayze, dansçı olmayı hayal eden Frances "Baby" Houseman'ın gönlünü kazanan, tavizsiz dans eğitmeni Johnny Castle'ı canlandırıyordu.

Jennifer Grey, devam filminde yeniden Baby'yi canlandıracak. 1990'larda geçecek yapımın merkezinde ise kadroya katılacak genç oyuncuların canlandırdığı yeni bir aşk hikayesi olacak.

Jacobson, Grey'in projeye katkısını şu sözlerle anlattı:

Grey, İlk Aşk, İlk Dans'ın neden bunca yıldır etkisini koruduğuna ve canlandırdığı karakterin hangi yönlerinin insanlarda böylesine güçlü bir karşılık bulduğuna dair çok değerli görüşlere sahip. Uyarlamalar üzerine konuşurken de buna değindik: Bir film ya da dizi, uyarlandığı kitabın birebir aynısı olamaz. Ama size kitabın hissettirdiklerini hissettirmeli, aynı duyguyu taşımalı. Biz de ilk filmin yarattığı duyguyu yakalamaya çalışıyoruz... İlk filmin aldığı risklerin bir kısmını alabilecek ve aynı duyguları uyandırabilecek bir gençlik aşkı hikayesi anlatmak, bize harika bir fırsat gibi geldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yeni proje, İlk Aşk, İlk Dans'ın ardından gelen ilk film değil. Diego Luna ve Romola Garai'nin başrollerini paylaştığı Kirli Dans 2 - Dirty Dancing: Havana Nights (Dirty Dancing: Havana Nights), 2004'te gösterime girmişti. 

Bu filmde kısa bir rolle izleyici karşısına çıkan Swayze, 5 yıl sonra pankreas kanseri nedeniyle hayatını kaybetmişti.

Yeni devam filmi, 2022'de Las Vegas'ta düzenlenen CinemaCon'da resmen duyurulmuştu. 

Grey, oyunculuğun yanı sıra Jacobson ve Brad Simpson'la birlikte yapımcılığı da üstleniyor. Kadronun diğer üyeleri ise henüz açıklanmadı.


Independent Türkçe, Entertainment Weekly, IndieWire

Derleyen: Nazlı Erdol

DAHA FAZLA HABER OKU