Birleşik Arap Emirlikleri, Tel Aviv'de büyükelçilik açtı

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) İsrail Cumhurbaşkanı'nın katıldığı törenle İsrail'de büyükelçilik açtı

BAE'nin ilk İsrail büyükelçisi Mohammad Mahmoud Al Khajah, güven mektubunu 1 Mart 2021'de Kudüs'te Başkan Reuven Rivlin'e sunmuştu / Fotoğraf: Times of İsrail

Geçen yıl ABD Başkanı Donald Trump’ın önderliğinde imzalanan Abraham Anlaşması kapsamında normalleşme süreci yaşayan İsrail-Birleşik Arap Emirlikleri hattında yeni bir adım daha geldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Birleşik Arap Emirlikleri, Tel Aviv’de büyükelçilik açtı.

İsrail’in Birleşik Arap Emirlikleri’nde açtığı büyükelçilikten bir ay sonra Tel Aviv Borsası’nın bulunduğu binada büyükelçilik açmaya karar verdi.

Birleşik Arap Emirlikleri’nin İsrail Büyükelçisi Muhammed Al Khaja’ya İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog da eşlik etti.

Ticareti geliştirmek ve İran’a karşı cephe almak için bir araya gelen Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn, geçen yıl imzalanan anlaşma ile İsrail’le ilişkileri normalleştirme sürecine başlamıştı.

İki ülke arasında  tarım alanında anlaşma imzalandı

Öte yandan İsrail ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında tarım araştırması, tarımı geliştirme ve ticaret konularında anlaşma yapıldı.

BAE'nin Gıda ve Su Güvenliğinden Sorumlu Devlet Bakanı Meryem el-Muhayr, İsrail Tarım Bakanı Oded Forer ile tarımın geliştirilmesi konusunda anlaşma imzaladı.

Anlaşmaya ilişkin Twitter hesabından açıklama yapan Forer, "BAE'li bakan Meryem el-Muhayr'i ağırlamaktan ve kendisiyle İsrail ile BAE arasında tarım araştırması, tarımı geliştirme ve ticaret alanında iş birliği sağlayacak bu belgeyi imzalamaktan onur duyuyorum" ifadelerini kullandı.

BAE ile İsrail, 15 Eylül 2020'de Beyaz Saray'da düzenlenen törenle ilişkileri normalleştirme anlaşması imzalamıştı.

O günden bu yana İsrail ile BAE, ticaret, yatırım, medya, sağlık ve havacılık dahil olmak üzere çeşitli alanlarda çok sayıda anlaşma imzaladı.

 

Independent Türkçe, Reuters, AA

DAHA FAZLA HABER OKU