Babacan: Cumhurbaşkanı Erdoğan kabinede MHP'li bakan istiyor, Bahçeli ise "zarardan uzak durayım" diyor

Organize suç örgütü liderliğinden aranan Sedat Peker'in iddialarıyla ilgili konuşan Babacan, iktidarın söz konusu iddialar karşısında sessiz kaldığını savundu

Fotoğraf: AA

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Halk Radyo’da katıldığı yayında gazeteciler Elif Doğan Şentürk ile Savaş Kerimoğlu’nun sorularını yanıtladı.
HDP'ye yönelik kapatma davasına ilişkin yorumlarda bulunan Babacan, siyasi partilerin kapatılmasına karşı olduklarını ifade etti.

"Siyasi içerikli davaların maalesef hükümetin ve hükümet başkanının yoğun etkisi altında sürdüğünü görüyoruz. Yargı sürekli sinyal bekliyor" diyen Babacan, suçun kişisel ve şahıslarla ilgili olduğunu söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Babacan şöyle devam etti:

Partilerin mensuplarının, yöneticilerinin hukuk karşısında her an hesap vermeleri gerektiğini düşünüyoruz. Tabela değiştirmekten kolay bir şey yok. HDP’nin temsil ettiği siyasi çizginin evveliyatında harfin birisi öne, birisi arkaya konuyor. Bunlar yanlış yöntemlerdir, siz kişilerin suç işleyip işlemediğine bakın

"Cumhurbaşkanı Erdoğan suspus"

Organize suç örgütü liderliğinden aranan Sedat Peker'in iddialarını da yorumlayan Babacan, “Suç örgütünün başındaki bir insan kendi ilişki ağını anlatmaya başladığı zaman insanların merakla izlemesinden doğal bir şey yok. Vatandaşlarımızda ciddi bir rahatsızlık var. Sabırla bekliyorlar. ‘Bu kadar itham var, acaba Cumhurbaşkanı ne yapacak’ diye. Cumhurbaşkanı’nın aldığı tutum çok pasif. Daha çok kenarda bir izleyici rolünde. En ufak konuda topa giren Sayın Erdoğan böylesine büyük bir konuda suspus" dedi.

"Bahçeli zarardan uzak durmak istiyor"

Babacan, AK Parti ve MHP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı ile ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabinede MHP'li bir kaç bakan olmasını da istediğini öne süren Babacan, "Sayın Bahçeli her ne kadar kabine üyesi vermediyse de Sayın Erdoğan sorumluluğu paylaşmak için MHP’li birkaç bakan olmasını çok ister diye tahmin ederim. Sayın Bahçeli, 'kâra ortak olayım, zarardan uzak durayım' diyor" ifadelerini kullandı.

"Soylu'nun tüm mesajlar bir kişi içindi"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun katıldığı televizyon programlarını da değerlendiren Babacan şunları kaydetti:

Sayın Soylu'nun canlı yayınında tek bir izleyicisi vardı. Bütün mesajlar birkaç milyona değil, bir kişiyeydi. Sayın Erdoğan da o mesajları aldı ve arkasında hemen İçişleri Bakanı’nın yanında tutum aldı. Açık, kapalı bir sürü mesaj var. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU