Cumhurbaşkanı Erdoğan: İzmir'deki provokatif saldırıyı kınıyoruz, failin tüm ilişkileri ortaya çıkarılarak en ağır cezayı alacağına inanıyoruz

İzmir'deki HDP binasına yapılan saldırıyla ilgili konuşan Erdoğan, "Kim olursa olsun bu ülkenin hiçbir vatandaşının kılına zarar gelmemesi için çalışıyoruz" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Antalya il teşkilatı toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Koronavirüs aşılamalarının son hızla devam ettiğini belirten Erdoğan, "Turizm sektörü bakımından kritik önemdeki ülkeler yavaş yavaş seyahat kısıtlamalarını esnetmeye başlıyor. Salı gününden itibaren Rusya'dan yolcular gelmeye başlayacak. Almanya da aynı şekilde. İngiltere'de biraz sıkıntı var. Boris Johnson ile görüştüm, İnşallah oradan da yakın zamanda seyahat kısıtlaması kalkacak" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"2023'ün startını verdik"

Hükümet olarak Türkiye'yi 2023 hefeflerine hazırladıklarını söyleyen Erdoğan şöyle devam etti:

Öte yandan biz niye 2023 hedefi koyuyoruz. Bu doğrultuda Antalya'da il ve ilçeler dahil silme hepsini kazanmak istiyoruz. 2023'ün startını verdik. Bu noktada 2023 seçimi bir başka olmalı. Kazanmadık gönül bırakmayın. Muhalefet partilerinin milletin ve memleketin geleceğine ışık tutacak vizyonları olmadığını herkese anlatmalıyız.Türkiye, önüne çıkan her tuzağı bozarak yoluna devam ettikçe, maruz kaldığımız saldırıların mahiyeti değişiyor. Son 8 yıldır kesintisiz yaşadığımız saldırılarda hedef doğrudan Türkiye'ydi, Türk milletinin istiklali, istikbali, kazanımları ve kazanacaklarıydı. Gece yarısı bildirilerinden terör saldırılarına, suç örgütleri mensuplarından provokatif eylemlere her aracı kullandılar. 100'e yakın emekli amiralin hesapları soruluyor. Siz yanlış yollara saptıkça bu ülkenin yargısı size hesap soracaktır.

"İzmir'deki provokatif saldırıyı kınıyoruz"

Erdoğan, HDP'nin İzmir İl Başkanlığı'na gerçekleştirilen ve Deniz Poyraz'ın hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili de açıklamalarda bulundu.

"İzmir'deki provokatif saldırıyı da en şiddetli şekilde kınıyoruz" diyen Erdoğan, "Benzerlerini de kınayacağız. Kim olursa olsun bu ülkenin hiçbir vatandaşının kılına zarar gelmemesi için çalışıyoruz. Yakalanan failin önündeki ve arkasındaki tüm ilişkiler ortaya çıkarılarak en ağır cezayı alacağına inanıyoruz" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU