Fransız astronotun çektiği çarpıcı fotoğraf, yörüngedeki hızı gözler önüne serdi

Uluslararası Uzay İstasyonu, Dünya yörüngesinde son derece hızlı hareket ediyor. Yeni fotoğraf bu hızı adeta belgeliyor

Uluslararası Uzay İstasyonu altında Dünya çok hızlı dönüyormuş gibi görünüyor. Ancak aslında hızlı hareket eden istasyonun kendisi (Thomas Pesquet)

Fransız astronot Thomas Pesquet, yörüngeden çektiği bir fotoğrafla Uluslararası Uzay İstasyonu'nun ne kadar hızlı uçtuğunu gözler önüne serdi.

İstasyon, Dünya'nın yörüngesinde son derece hızlı dönüyor. Bu hız saatte yaklaşık 28 bin 800 kilometreye denk geliyor.

Pesquet, istasyonun hızının, ses hızının yaklaşık 25 katına, bir Formula 1 otomobilinin hızının da yaklaşık 70 katına ulaşabildiğini aktarıyor.

İstasyondaki astronotların bu hızı nasıl deneyimlediği, Dünya üzerinden onların maceralarını takip edenler için hep merak konusuydu.

Pesquet, bu merakı dindirecek çarpıcı fotoğrafı, uzun pozlama adı verilen bir fotoğraf tekniğiyle çekti. Fotoğrafta Dünya'dan yükselen ışıkların istasyonun hızı nedeniyle birbirine girdiği ve bulanıklaştığı görülüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Fotoğrafı Twitter hesabından paylaşan astronot, "Bu fotoğrafı çektiğim 30 saniye içinde 235 km. yol kat ettik" diye yazdı.

"Hızımızı anlamak zor" diyen Pesquet, astronotların aslında bu denli hızlı hareket ettiklerini hissedemediğini ekledi. Astronota göre istasyon, üzerindekilerin bu hızı hissedemeyeceği kadar yüksekten uçuyor.

Fransız astronot, uzay istasyonundaki görevlerinden arta kalan zamanlarında Dünya yörüngesinin son derece çarpıcı görüntülerini kaydediyor.

Sıklıkla "fotoğrafçı astronot" diye anılan Pesquet, daha önce Dünya'nın Mars'a çok benzediği bir fotoğrafını kaydetmişti.

Astronot ayrıca Kabe'nin bütün parlaklığıyla göründüğü, Mekke'nin gece uzaydan çekilmiş bir fotoğrafını da paylaşmış ve Müslümanların Ramazan Bayramı'nı kutlamıştı.

 

Independent Türkçe, Forbes, Diyphotography

Derleyen: Çağla Üren

DAHA FAZLA HABER OKU