"Drej Ali" bu kez Ayşenur Arslan'a sabıka kaydını gönderdi: Herhalde kendisi üretmedi

“Hem İçişleri Bakanlığı hem Adalet Bakanlığı temiz kağıdı vermiş. Bana ne demek düşer”

Halk TV'de Medya Mahallesi programını yapan Ayşenur Arslan'a dünkü yayını sırasında “Drej” Ali olarak bilinen mafya lideri Ali Yasak'tan mesaj gelmişti.  

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yasak mesajında, "Ayşenur hanım ben Ali Yasak, insanları mafya diye suçlamanız çok çok ayıp. Neye dayanarak mafya diyorsunuz? Yanınızdaki hukukçu mafyayı bir tarif etsin" demişti.

Yasak'a canlı yayında yanıt veren Arslan ise, "Az önce yayında verdiğimiz liste Nedim Şener'in Hürriyet gazetesinde yazdığı köşesinde verdiği liste. O liste Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yani İçişleri Bakanlığı'ndan alınma. Sizin dışınızda başka bir Ali Yasak yoksa, Emniyet sizin 20 kişiniz olduğunu söylüyor. Ben Emniyet'in ve bu listeyi yayımlayan Nedim Şener'in yalancısıyım bana atmayın bu mesajları" diyerek söz konusu iddianın kendisine ait olmadığını ve Nedim Şener’in Emniyet Genel Müdürlüğü'nden aldığını öne sürdüğü listede bu şekilde geçtiğini belirtmişti.

Sabıka kaydı temiz çıktı

Ali Yasak ise bunun üzerine İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı’ndan aldığı adli sicil kaydını gönderdi. Canlı yayın sırasında her iki belgeyi de ekrana getiren Ayşenur Arslan, “Bunları da herhalde kendisi üretmedi. Hem İçişleri Bakanlığı hem Adalet Bakanlığı temiz kağıdı vermiş. Bana ne demek düşer” yorumunu yaptı.

Adli sivil kaydı nasıl temizlenir?

Kamuoyunda “Drej Ali” olarak tanınan Ali Yasak'ın da aralarında bulunduğu 12 sanık, 2008 yılında  “suç işlemek için örgüt kurmak, bu örgüte üye olmak”, “gasp”, “silahlı tehdit” ve “Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet” suçlarından 1 yıl 8 ile 14 yıl 5 ay 10 gün arasında değişen hapis cezalarına çarptırılmıştı.

Hakkında daha önce hüküm verilen kişilerin adli sicil kaydının temzilenmesinde uygulanan mevzuat şöyle: 

Anayasanın 76 ncı maddesi (taksirli suçlar hariç toplam bir yıl veya daha fazla hapis ile ağır hapis cezasına hüküm giymiş olanlar; zimmet, ihtilâs, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı suçlarla, kaçakçılık, resmî ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurma, terör eylemlerine katılma ve bu gibi eylemleri tahrik ve teşvik suçlarından biriyle hüküm giymiş olanlar) ile TCK dışındaki kanunlarda bir hak yoksunluğuna neden olan mahkumiyetler bakımından kaydın arşive alınması koşullarının oluştuğu tarihten itibaren;

  • - Yasaklanmış hakların geri verilmesi kararı alınması koşuluyla on beş yıl geçmesiyle,
  • - Yasaklanmış hakların geri verilmesi kararı alınması koşulu aranmaksızın otuz yıl geçmesiyle,
  • - Diğer mahkumiyetler bakımından kaydın arşive alınma koşullarının oluştuğu tarihten itibaren beş yıl geçmesiyle,

tamamen siliniyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU