Atama bekleyen 2 bin 511 engelli öğretmen adayından basın açıklaması: Haziranda atama yapılsın, engelli kontenjanı doldurulsun

Engelli öğretmenler yaptıkları açıklamada üretime ve iş yaşamına katılmak istediklerini vurgulayarak, taleplerini sıraladı. Engelli öğretmenler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın engelli öğretmenlere dair sözünü de hatırlattı

Engelli öğretmenler basın açıklamasıyla taleplerini dile getirdiler / Fotoğraf: Independent Türkçe

Atama bekleyen engelli öğretmenler adına bugün Ankara Ulus’ta bir basın açıklaması yapıldı.

Açıklamaya bağımsız milletvekili İsmail Koncuk, Saadet Partisi Mv. Abdülkadir Karaduman, İyi Parti Gençlik Kolları, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Feramuz Üstün de katıldı.

Yapılan açıklamada KPSS ile binlerce öğretmen alımı yapılmasına, mezun olan engelli öğretmen sayısının gittikçe artmasına rağmen EKPSS ile öğretmen alımlarının gittikçe azaldığı belirtilerek şöyle denildi:

Kamuda %3 oranında engelli çalıştırılmasının zorunlu olduğu kanun ile sabit iken, devlet kendi koyduğu bu kuralı uygulamayarak hukuksuz bir uygulamaya göz yummakta ve Milli Eğitim Bakanlığı’nda engelli kontenjanının doldurulmasına yönelik yeterli atama yapmamaktadır. Bu nedenledir ki bugün 2511 engelli öğretmen işsizdir, ailesinin eline bakmaktadır ve sosyal yardımlara muhtaç durumdadır.

"2511 engelli öğretmen adayı olarak iş bekliyoruz"

Atama bekleyen 2511 engelli öğretmen adayının iş beklediğinin kaydedildiği açıklama şu ifadelerle devam etti:

2014-2023 yıllarını kapsayan Ulusal İstihdam Stratejisi Belgesinin eylem kararlarında “engellilerin istihdama katılımlarının önündeki engellerin kaldırılması”nın amaçlandığı yazmaktadır. Aynı şekilde Resmi Gazete’de 30 Nisan 2021 tarihinde yayınlanan İnsan Hakları Eylem Planında “engellilerin istihdamının önündeki engellerin kaldırılması için bir yıl içinde engellilerin mesleklerine uygun kamu görevlerinde istihdamının teşvik edileceği” de ifade edilmiştir. Biz de herkes gibi topluma tam, eşit ve etkin katılmak istiyoruz.

Erdoğan’ın sözü hatırlatıldı

Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın  "kim demiş engelli öğretmen olamaz diye, olur olur bal gibi olur, hem de çok iyi öğretmen olur" sözünün hatırlatıldığı açıklama şu taleplerle bitirildi:

- MEB Haziran ayı içinde EKPSS ile öğretmen alımı yapmasını

- MEV’in %3’lük engelli kontenjanını doldurmasını

- KPSS puanı ile öğretmen alımlarında eş zamanlı olarak EKPSS puanı ile de engelli öğretmen alımının yapılmasını

- Bir  an önce atama tercih kılavuzunu yayınlamasını talep ediyoruz.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU