Yellowstone Milli Parkı'nda bozayı, yavrularına yaklaşan kadını kovaladı

Korucular, bozayılara yaklaşık 90 metreden fazla yaklaşılmasını yasaklayan kuralı çiğnediği anlaşılan park ziyaretçisi kadının izini sürmeye çalışıyor

Yellowstone Milli Parkı'nda bir kadını bozayı kovaladı (darcie_addington/Instagram)

ABD'li park korucuları bir kadının iki yavrusunu koruyan dişi bir bozayı tarafından kovalandığını gösteren görüntülerin ardından soruşturma başlattı.

Yellowstone Milli Parkı'nda yaşanan olayın görüntüleri, hayvanın fotoğraf çekmek için ayıya yaklaştığı bildirilen kadına doğru kısa bir süre koştuğunu gösteriyor.

Korucular, ziyaretçilerin ayılara yaklaşık 90 metreden fazla yaklaşılmasını yasaklayan kuralı ihlal ettiği anlaşılan kadının izini sürmeye çalışıyor.
 


Videoda kadının sakince arkasını dönüp ayıdan uzaklaşırken "Aman Tanrım, aman Tanrım" dediği duyuluyor. Olayı görüntüleyen kişi "Bunu videoya çektim" diyor ve kadın "Ben de" diye cevap veriyor.

ABD Yellowstone Milli Parkı Korucuları, Wyoming'deki "Roaring Mountain'da yaban hayatına yaklaşan kadın vakasını" incelediklerini söyledi.

Korucular yaptıkları açıklamada şunları ifade etti:

10 Mayıs 2021'de yaklaşık 16.45'te kimliği belirsiz bir kadın Roaring Mountain otoparkının kuzey ucunda dişi bir bozayıyla iki yavrusuna yaklaştı. Dişi bozayı kadına hücum etti, kadın arkasını dönüp ayılardan uzaklaştı.

Kimliği belirlenemeyen kadın beyaz, 30'lu yaşlarının ortasında, kahverengi saçlı ve siyah kıyafetli olarak tanımlanıyor.
 


Korucular bilgisi olan herkesi Milli Park Hizmeti'nin soruşturma şubesiyle iletişime geçmeye çağırdı.

Yaşananları arabasından görüntüye alan Darcie Addington, 7 saniyelik videoyu paylaştığı Instagram gönderisinde karşılaşmayı "Kesinlikle ÇILGINLIK" diye nitelendirdi.

Cuma günü Yellowstone'da bir bozayı yürüyüş yapan birini saldırarak yaralamış, olay bu yıl park içinde bir ayının bir insanı yaraladığı ilk vaka olmuştu.

Biri kendisine saldıran iki bozayıyla karşılaştığında bir patikada tek başına yürüyüş yaptığını söyleyen 39 yaşındaki adam bacaklarından ciddi şekilde yaralandığı halde hastaneye sevk edilmeden önce yardım istemek için yürümeyi başarmıştı.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU