Sibirya kaplanının beslendiği görüntüler, uzmanları kızdırdı

"Yiyecek ve insanlar arasındaki bağlantıyı keşfettiğinde sıkıntı olacak"

Dünyadaki Sibirya kaplanlarının yüzde 95'i Rusya'nın doğusunda yaşıyor (Sibirya Kaplanı Merkezi)

Rusya'nın Primorski bölgesinde yoldan geçen iki sürücü, karşılarına çıkan yetişkin bir Sibirya kaplanını besledi ve bu anları kaydetti.

Görüntüleri izleyen Sibirya Kaplan Merkezi yetkilileri, hayvana domuz eti ve sosis veren iki adamı kınadı.

Nesli tükenme tehlikesi altındaki Sibirya kaplanlarını korumak için yıllarını harcayan uzmanlar, videoyu izleyince büyük hayal kırıklığına uğradıklarını söyledi.

 

 

Yaban hayatı görevlileri, sosyal medyada şöyle yazdı:

Millet ne zaman akıllanacaksınız? İyi niyetli olabilir ve 'Haha bir kaplanı besledik' diye düşünebilirsiniz. Ancak kaplan yiyecek ve insanlar arasındaki bağlantıyı keşfettiğinde 'Yardım edin. Bizi kurtarın. Yaşadığımız yere bir kaplan geldi' diye çığlık atanlar olacak.

Merkez, halkın kaplanlarla yaşayabileceği muhtemel sorunları önlemek ve bu büyük kedilerin yanı başında yaşama konusunda temel kuralları öğretmek için çalışıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Zira Siberian Times adlı haber sitesi, ülkenin doğu kesiminde yaşayanların başının zaman zaman Sibirya kaplanlarıyla belaya girdiğini bildirdi. Örneğin, son zamanlarda yaşanan bir olayda bölgedeki bir yetkilinin, bir kaplan tarafından öldürüldüğü öğrenildi.

Bunun ardından hayvanın rehabilitasyon için yakalanmaya çalışıldığı, ancak başka bir kişiye daha saldırması sebebiyle vurulduğu kaydedildi.

Haberde, Rusya'nın doğusunda yaklaşık 600 yetişkin Sibirya kaplanının yaşadığı yazıldı. Bir sonraki kaplan sayımının gelecek kış yapılacağı öğrenildi.

 

Independent Türkçe, Siberian Times

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU