İsrail'deki gizli plan ifşa edildi: Otobüs durağındaki Arapları yakacaklarmış

Aşırı sağcı Yahudilerin komplosu deşifre oldu

Telegram grubunda molotofkokteyli şişelerinin fotoğrafı paylaşıldı (Channel 12)

İsrail ve Hamas arasında tansiyonun mayıs ortasında yükselmesiyle, İsrail'deki Yahudilerle Araplar arasındaki gerilim de arttı ve yer yer çatışmalar yaşandı.

Bu dönemde bir grup aşırı sağcı Yahudi'nin, bir otobüs durağındaki Filistinlilere molotofkokteyliyle saldırmayı planladığı ortaya çıktı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İsrail kanalı Channel 12'in pazar günkü haberinde, grubun durağın arkasına saklanan molotofkokteyllerini bulamamasıyla planın iptal olduğu kaydedildi.

Haberde Afula şehri çevresinde yaşayan kişilerin, birbiriyle anlık mesajlaşma uygulaması Telegram'dan iletişim kurmaya başladığı kaydedildi.

"Araplara Ölüm, Afula Şubesi" adlı bir grup üzerinden konuşan aşırı sağcılar, ilk başta Araplara yönelik nefret mesajları paylaşmaya başladı. Bunun ardından katılımcılar, bir saldırı düzenlemeye karar verdi.

"Ülkeyi sarsmamız gerekiyor"

Times of Israel'in aktardığına göre, Afula'da genellikle Batı Şeria'dan gelen Filistinli işçilerin kullandığı bir otobüs durağı hedef olarak belirlendi.

Bir kullanıcı, gruptaki herkesin yanında "silah olarak kullanılabilecek bir şey" bulundurmasını istedi.

"Ülkeyi sarsmamız gerekiyor" diyen aynı kişi, kendisinde sadece 30 şişe olduğundan yakınıp diğerlerinin de şişe getirmesini talep etti. Saldırgan, molotofkokteyllerini durağın arkasına saklayacağını sözlerine ekledi.

Channel 12, saldırı günü gruptan bazı kişilerin durağa gittiğini ancak saklanan şişeleri bulamadığını dolayısıyla planın uygulamaya konulamadığını bildirdi.

 

 

Kanal muhabiri Ohad Hemo, bölgede araştırma yaptığını ve bahsi geçen şişeleri bulduğunu ifade etti.

Telegram'daki konuşmacılardan biri, kendilerinin Lehava adlı aşırı sağcı Yahudi grubundan olduklarını söyledi. Ancak Lehava'nın başındaki haham Bentzi Gopstein, saldırganları tanımağını öne sürdü.

Kanal ayrıca, polis ekiplerinin o dönem saldırı planından haberdar olduğunu kaydetti. Yetkililer yaptığı açıklamada bahsi geçen olayla benzer bir vakanın araştırıldığını ve 9 kişinin yakalandığını duyurdu.  

Yakalananların hepsi serbest bırakılırken, bu kişiler hakkında bir suçlama yapılıp yapılmayacağı bilinmiyor.

 

Independent Türkçe, Times of Israel

DAHA FAZLA HABER OKU