Esad'ın seçimlerdeki rakibi Marei: Türkiye, Suriyelilere oy kullandırmayarak hata yaptı

Marei açıklamasında, "Almanya ve Türkiye'de bulunan Suriyelilerin bakış açılarını dile getirmelerine, en başarılı gördükleri adayın programını seçmeye, Suriye'yi gelecek günlere taşımada en yetkin olacak kişiyi seçmelerine izin verilmeliydi" dedi

Fotoğraf: AP

Suriye'de devlet başkanlığı seçimlerinde Beşar Esad'a karşı yarışan adaylardan Mahmud Ahmed Marei, açıklamalarda bulundu.

Euronews'e konuşan Marei, Türkiye ile Almanya dahil olmak üzere batılı ülkelerin Suriyeli göçmenlerin oy kullanmalarını engelleyerek "hata" yaptığını ifade etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Marei şunları kaydetti:

Avrupa Birliği ülkeleri konusunda, Almanya'nın Suriyelilerin oy kullanmasını engellemesini hata olarak yorumluyorum. Türkiye de hata yaptı. Almanya ve Türkiye'de bulunan Suriyelilerin bakış açılarını dile getirmelerine, en başarılı gördükleri adayın programını seçmeye, Suriye'yi gelecek günlere taşımada en yetkin olacak kişiyi seçmelerine izin verilmeliydi.

Başkan Esad'ı sevmiyorlarsa muhalif bir aday ya da başka bir aday için oy kullanabilirler. Burada önemli olan, Suriyelilerin özgür bir şekilde fikirlerini dile getirebilmeleriydi. Almanya'da kimse onları zorlayamaz, kimse bir adayı empoze edemez. Suriyeliler hükümetlerinin yetkisi altında oldukları için Almanya'da, Türkiye'de kimse sahtekarlık yapamaz.

 

Independent Türkçe, Euronews Türkçe

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU