Merdan Yanardağ'dan Habertürk'teki Süleyman Soylu yayını hakkında yorum

"Programın yönetimi ve kurgusu kötüydü. Sorularımı imkan ısrarla sordum, sorduk. Ancak, Soylu genellikle yanıt vermedi. Başka alanlara kaydı"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Habertürk yayınında Kübra Par'ın moderatörlüğünde Merdan Yanardağ, İsmail Saymaz, Veysi Ateş ve Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtladı / Fotoğraf: Habertürk

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in açıklamalarının ardından tartışmalar devam ederken, Peker'in suçlamalarının odağında yer alan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, canlı yayında Merdan Yanardağ, İsmail Saymaz, Veysi Ateş ve Mehmet Akif Ersoy'un sorularını yanıtladı.

Yayına ilişkin yorumda bulunan gazeteci Yanardağ, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Habertürk'ten çıktık. Programın yönetimi ve kurgusu kötüydü. Sorularımı imkan ısrarla sordum, sorduk. Ancak, Soylu genellikle yanıt vermedi. Başka alanlara kaydı. Sorularımız bakidir. Böyle yapacağı ihtimal dahilindeydi. Göze aldık" dedi.

Yanardağ ayrıca, yayından sonra program hakkında yaıan bazı izleyici yorumlarını da RT yaptı.

Tele  Genel Yayın Yönetmeni Yanardağ, bağlandığı ARTI TV canlı yayınında ise program  hakkında fikirlerini şöyle aktardı:

Format ve yönetim olarak program iyi değildi, iyi hazırlanmamıştı. Biz misafir olarak gittik zaten. Yani kurgusu, yönetimi, moderasyonu doğru değildi ve söz dağıtımı yapılamadı. Fiili durum yaratılarak sorular sorulabildi ancak. Bu yanıyla, teknik olarak program iyi değildi, bu yanıyla programdan memnun değilim.

Soylu’nun sorulara yanıt vermekten kaçındığına dikkati çeken Yanardağ, “Sorulardan tamamen uzaklaşan, kendi kişisel öyküsünü anlatmaya çalışan, ilgili ilgisiz işinden, tarihten, geçmişten örnekler vererek anlatmaya çalışan bir profil çizdi. Beklenen sorular ve beklenen yanıtlar vardı, bunlar gerçekleşmedi. Ben kendi adıma sorularımı sordum, yani hemen hemen sormadığım soru kalmadı. Ama bunların hiçbirisine gerçek ve açık bir yanıt alamadım. Biz Kolombiya'dan gelen uyuşturucu meselesini soruyoruz, o Gürcistanlı bir mafya liderini nasıl yakaladıklarını anlatıyor. Böyle bir tabloyla karşı karşıyaydık dün akşam ve buna açıkça itiraz ettik” dedi.

Soylu’nun tavrını da değerlendiren Yanardağ “Sedat Peker çetesinden 10 bin dolar alan AKP milletvekili kim?' diye soruyorsunuz 'Söyleyeceğim' diyor, ısrar ediyorsunuz, 'Söyleyeceğim' diyor, tekrar soruyorsunuz, 'Biraz sonra yanıtını vereceğim' diyor. Programın en sonunda da 'Ben bunu savcıya söyleyeceğim' diyor. Bu insanların gözünden kaçmadı. Soğukkanlı bir şekilde düşünüldüğünde, programın bu yönüyle başarılı olduğu konusunda bir kanı oturmaya başladı” diye konuştu.

Programın olumlu olduğunu düşünüyorum diyen Yanardağ şunları aktardı:

Beklenti çok yüksek olduğu için, zannediyorum kalkıp bizim adamı dövmemiz bekleniyordu! O da olmayacağına göre bu çerçevede değerlendirmek daha doğru olur diye düşünüyorum.

 

Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU