İbrahim Kahveci: Öz yurdunda parya!

“Turist görmeye gidersem aşı olma ihtimalim de olacak. Kaç metre yaklaşırsak aşı ihtimali artabilir?”

Fotoğraf: AA

Karar gazetesi yazarı İbrahim Kahveci, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun “turistin görebileceği herkesin mayıs ayında aşılanacağına” dair yaptığı açıklamayı eleştirdi.

Kahveci, bugünkü “Öz yurdunda parya” başlıklı köşe yazısında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısını olmadığını söyledi:

69 yılının en uzun gecesinde doğduğumdan henüz aşı için yaşım tutmuyor. Mesleki olarak ise Cumhurbaşkanlığı İletişimle henüz iletişim kuramadık. Yani anlayacağınız basın kartı vs hikaye. Geriye SGK 212 çalışma şartı kalıyor. Kayıtlarda 212 olmasına rağmen e-nabız bize yine 3 sıfır gösteriyor. Anlayacağınız aşı karnesi işimiz Sağlık Bakanlığı ve İletişim Başkanlığı ile çözülecek gibi değil.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çavuşoğlu’nun açıklamalarını eleştiren Kahveci, şöyle yazdı:

Sağ olsun Dışişleri Bakanımız. “Turistin görebileceği herkesi mayıs ayında aşılayacağız” dedi. Dün birden seviniverdim. Turist görmeye gidersem aşı olma ihtimalim de olacak. Ama aklıma takılan soru şu: Turistin bizi görme ihtimali göz mesafesi mi? Yoksa fiziki temas mesafesi mi? Yani kaç metre yaklaşırsak aşı ihtimali artabilir?

Türkiye için turistin önemli olduğunu ifade eden Karar yazarı, şu ifadeleri kullandı:

Yaşadıklarımız espri değil elbette. Günlük vaka sayıları 60 binlerin üzerine çıktığında dahi bir açıklama gelmemişti. Ne zaman ki turist gelmeyecek krizi çıktı, işte o zaman kapanma geldi. Turist bizim için önemli. Onlar olmasa kapanmayacak ve günlük ölüm sayısı artmaya devam edecekti. Ama bir kısmımız en azından turistler sayesinde yaşamış olduğumuzu bilelim.

Eğer 128 milyar doları satmamış olsaydık döviz ihtiyacımız bu kadar kuvvetli olmayacaktı. O zaman belki Biden’e sözde soykırım tanımasından dolayı rahat bir “Eyyyy...” de çekebilirdik. Ama olmadı işte. Kasada döviz pozisyonu eksi. Turist gelsin ki döviz getirsin. Para bizim için önemli. Hatta para uğruna İkizdere’de Cengiz bakın neler yapabiliyor. Para çok önemli.

 

Karar, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU