Davutoğlu'ndan, Bakan Çavuşoğlu'na tepki: Keşke önce öğrencinin göreceği her öğretmeni aşılasaydınız

Çavuşoğlu'nun turizm çalışanlarının aşılanmasına ilişkin açıklamalarına tepki gösteren Davutoğlu, "Ülkemizi düşürdükleri duruma bakın! Biz sömürge ülkesi değiliz!" dedi

Fotoğraf: AA (arşiv)

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun "Turistin görebileceği herkesi mayıs sonuna kadar aşılayacağız" sözlerini eleştirdi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Davutoğlu, Çavuşoğlu'nun söz konusu açıklamalarına tepki göstererek, "Ülkemizi düşürdükleri duruma bakın! Biz sömürge ülkesi değiliz!" dedi.

Davutoğlu paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Dışişleri bakanı açıklama yapıyor: “Turistin görebileceği herkesi mayıs sonuna kadar aşılayacağız.” Ülkemizi düşürdükleri duruma bakın! Biz sömürge ülkesi değiliz! Keşke para hırsı gözünüzü bürümeseydi de, önce öğrencinin göreceği her öğretmenimizi aşılayabilseydiniz!

Ne olmuştu?

Alman mevkidaşı Maas ile bugün düzenlediği basın toplantısında konuşan Çavuşoğlu, turizm çalışanlarına yönelik başlatılan aşılama çalışmalarına ilişkin şunları söylemişti:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Turizm çalışanlarının aşılanmasına ilişkin de açıklamalarda bulunan Çavuşoğlu, "Geçen sene pandemiye rağmen 1 milyon 200 bin Almanı ülkemizde ağırladık. Bu yıl da ağırlamak istiyoruz. Bu yüzden ilave tedbirler aldık, 17 Mayıs'a kadar kapanma kararı aldık. Güvenli turizm programımıza ilave tedbirler getirdik, Sağlık Bakanlığımız ve Kültür Bakanlığımız birlikte çalışıyor. Turistin görebileceği herkesi mayıs sonuna kadar aşılayacağız. Tüm dostlarımız güvenli bir şekilde tatil yapabilir.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU