HaberTürk TV’de Ankara Temsilcisi Aydemir görevden alındı, Genel Yayın Yönetmeni Oğuz istifa etti

Oğuz, Aydemir’in görevden alınmasının ardından istifa etti. MHP, Habertürk TV'ye ilişkin sosyal medya kampanyası başlatmıştı

Fotoğraf: HaberTürk

HaberTürk TV’de Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir’in görevden alınmasının ardından kanalın Genel Yayın Yönetmeni Kürşad Oğuz istifa etti.

kursad-oguz-400x400.png
Kürşad Oğuz. Fotoğraf: Twitter

Habertürk TV İnsan Kaynakları’nın çalışanlara gönderdiği mesajda “Ankara Temsilciliği görevine, mevcut görevi uhdesinde kalmak kaydıyla, Show TV Ankara Temsilciliği görevini yürüten Sibel Demirci Erdem atanmıştır. Habertürk TV ve Show TV Ankara Temsilciliklerinin birleşmesiyle oluşan yeni yapıda Fevzi Çakır da Ankara Temsilci Yardımcısı olarak atanmıştır. Kendilerine yeni görevlerinde başarılar dileriz” denildi.

Mesajda, Oğuz’un istifa ettiği hatırlatılarak kendisine teşekkür edildi.

Ne olmuştu?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin salı günü partisinin yeni anayasa konusundaki 100 maddelik önerisinin hazırlandığını açıklamıştı.

Açıklamanın ardından MHP Genel Başkan Yardımcısı Ulvi Yönter Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımda, HaberTürk canlı yayınında konuyu konuklarıyla değerlendiren gazeteci Ebru Baki'yi hedef alarak şunları yazmıştı:

Habertürk’te art niyetli Ebru Baki’ye konuk olan Kemal Öztürk, Pınar Kandemir Hacıbektaşoğlu ile Gülfem Saydam Sanver’in Genel Başkanımızın 100 maddelik anayasa önerisini karalama çabaları edepsizlik ve terbiyesizliktir. Ne o, kaldıramadınız mı? Kudurdunuz değil mi? Ebru Baki, her seferinde MHP’ye tahammülsüzlüğünü ifşa eden, alaycı gülümsemesiyle gerçekleri çarpıtan sözde bir gazetecidir...Konuklarını MHP düşmanları arasından seçmesi tam bir kokuşmuşluktur... Bugünkü golü çıkaramayınca çirkefliği ve çirkinliğe tercih ettiler. Yuh olsun!

Çarşamba günü yayınlanan Para Gündem programında ise Baki'ye konuk olan kanalın Ankara Temsilcisi Aydemir, Yönter'e tepki göstermişti.

Aydemir "Bu ifadeleri aynen, ne bir eksik ne bir fazla Ulvi Bey'e iade ediyorum. Bu programda gazetecileri hedef gösteren açıklamaları kabul etmiyorum" diye konuşmuş, “Kendisi yaptı bunu, kendi hesabından yaptı. Eğer MHP Genel Başkanı ve MHP kurumsal kişiliği de arkasındaysa bu söylenenlerin onlar da özür dilemeli. Özür dilemeye çağırıyorum” demişti.

PdXl_Ofo.jpeg
Bülent Aydemir. Fotoğraf: Twitter


MHP: HaberTürk grubundan yanıt bekliyoruz

Aydemir'e tepki MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir'den gelmişti.

Özdemir sosyal medyadan yaptığı bir dizi paylaşımla şu ifadeleri kullanmıştı:

Siz kimsiniz, hangi ölçü ve yüzle MHP ve Sayın Genel Başkanımızı özür dilemeye davet ediyorsunuz? Size bu gücü kim veriyor? Televizyon ekranlarından aklınızca siyasete ayar vermeye cüretini nerden buluyorsunuz? HaberTürk grubundan yanıt bekliyoruz! MHP’ye karşı böylesine seviyesiz ve hadsiz tutum takınan, hanımefendiliğin saygınlığı arkasına gizlenerek çirkin üslubu alışkanlık edinen, gazetecilikten çok külhanbeyi edasıyla konuşmaya yeltenen bu isimlerin arkasında mısınız?

Bahçeli paylaştı

MHP lideri Bahçeli de Twitter hesabından yaptığı paylaşımda #HabertürkTvİzlemiyorum etiketini kullanmış; Bahçeli'nin ardından çok sayıda MHP yöneticisi de etikete yazarak kampanyaya destek vermişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU