Biontech'in CEO'su Uğur Şahin'den çocuklar ve bebekler için aşı açıklaması

Şahin 5-12 yaş arası çocuklar için denenen aşının sonuçlarına temmuz ayında altı aylığa kadar olan bebekler için denenen aşının sonuçlarına ise eylül ayında ulaşacaklarını açıkladı

Fotoğraf: AA

ABD’li Pfizer ile birlikte dünya çapında onaylanan ilk Kovid-19 aşısını geliştiren BioNTech’in CEO’su Prof. Dr. Uğur Şahin Almanya’da yayın yapan Der Spiegel’e açıklamalarda bulundu.

5-12 yaş arası çocuklar için denenen Kovid-19 aşısının ilk sonuçlarının temmuz ayında  geleceğini kaydeden Şahin, "Eylül ayında da altı aylığa kadar olan bebekler ile ilgili denemelerin sonucunu bekliyoruz" diye konuştu.

BioNTech CEO'su Şahin, "Her şey yolunda giderse, verilerin değerlendirilmesiyle, farklı ülkelerdeki ilgili yaş grubundaki tüm çocuklar için aşı onayına başvurabileceğiz" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"12 yaş üstü için son aşamadayız"

Şahin, Spiegel’e yaptığı açıklamada, 12 yaş ve üstü çocuklar için Avrupa ilaç düzenleyicilerine başvurmadan önceki son aşamada olduklarını bildirirken BioNTech’in Mart ayı sonunda yayınlanan denemelerinde, Kovid-19 aşısının güvenli ve etkili olduğunu, çocukların güçlü antikor yanıtları ürettiğini yineledi.

BioNTech, bu ay ABD düzenleyicilerinden 12 ila 15 yaş arasındaki çocuklar için aşılarının acil olarak kullanımını onaylamalarını istemişti.

"Üçüncü doza ihtiyaç var"

Şahin dün yaptığı açıklamada üçüncü doz bir aşıya ihtiyaç duyulabileceğini söylemişti.

Şahin, açıklamasında şunları kaydetmişti:

Araştırmalar, BioNTech / Pfizer aşısının etkinliğinin altı ay sonra yüze 95'ten yaklaşık yüzde 91'e düştüğünü gösteriyor. Aşı korumasını yüzde 100'e ulaştırmak için üçüncü bir doza ihtiyacımız var. Ve sonra, muhtemelen her yıl veya belki de her 18 ayda ek bir güçlendirici aşı olmanın gerekli olacağını düşünüyorum.

 

 

 

 

 

 

Der Spiegel, NTV, Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU