Tarkan'dan İkizdere'de eylem yapan köylülere destek: Memleketimizin doğasını para ve güç uğruna feda edenler durun artık

Rize İkizdere'de eylem yapan köylüler için destek mesajları paylaşan Tarkan, "Bu mücadelenizde tüm kalbimle yanınızdayım" dedi

Fotoğraf: AA

Rize'nin İkizdere İlçesi'nde yer alan İşkencedere Vadisi'nde yaşayanlar, bölgedeki taş ocağı projesine karşı eylem düzenlemişti.

Köylüler, projenin hem geçim kaynaklarına hem de doğaya zarar vereceğini söylerken, yetkililer ise tüm izinleri alınmış bir yatırım projesinden söz ediyor.

Tarkan'dan eylem yapan köylülere destek

Şarkıcı Tarkan ise, sosyal medya hesabından yapıtğı paylaşımda projeye karşı eylem düzen düzenleyen köylülere destek verdi.

Twitter hesabından açıklama yapan Tarkan, "Canım memleketim Rize, canım İkizdere, canım hemşehrilerim! Acılı feryadınızı duyuyorum. İçim yanıyor benim de. Doğanızı, yurdunuzu korumak istemekteki haklı isyanınızı derinden hissediyorum ve bu mücadelenizde tüm kalbimle yanınızdayım" dedi.

Tweetlerinde memleketinde çekilmiş fotoğraflarını ve eylem yapan köylülerin görüntülerini de paylaşan Tarkan şunları kaydetti:

Her gün memleketimizin doğasını, toprağını para ve güç uğruna feda edenler; çocuklarımıza, yarınlarımıza miras bırakacağımız güzel memleketimize bu katliamları reva görenler, bi durun artık! Yeter!

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU