Pınar Gültekin davasında tanık: Bana 200 bin TL teklif ettiler

Diyarbakır'dan SEGBİS ile dinlenen tanık Mehmet Yusuf Özten, "Avcı'nın ailesi, Pınar Gültekin'i Cemal'den uzaklaştırmak ve korkutmak için 200 bin lira teklif ettiler" dedi

Muğla'da üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'in öldürülmesine ilişkin görülen 4. duruşma 12 Temmuz'a ertelendi / Fotoğraf: Twitter

Muğla'da, üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'in öldürülmesiyle ilgili sanıklar Cemal Metin Avcı ile kardeşi Mertcan Avcı'nın yargılandığı davada duruşma ileri tarihe ertelendi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın dördüncü duruşmasına sanık Cemal Metin Avcı, tutuklu bulunduğu cezaevinden, tutuksuz yargılanan Mertcan Avcı ise İzmir Adliyesi'nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Gültekin'in ailesi ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatının da aralarında bulunduğu taraf avukatları, duruşma salonunda hazır bulundu.

"Bana 200 bin lira önerdiler"

Duruşmada, Diyarbakır'dan SEGBİS ile dinlenen Mehmet Yusuf Özten, Cemal Metin Avcı'yı Isparta'dan tanıdığını, bir arkadaşı vasıtasıyla tanıştığını söyledi.

Kendisinin uyuşturucu kullandığını belirterek, Cemal Metin Avcı'nın da uyuşturucu kullandığını öne süren Özten, kendisini Muğla'ya davet ettiklerini iddia etti.

Daha sonra iletişimlerinin kesildiğini savunan Özten, şöyle konuştu:

"Sosyal medyadan yazışmalarımız oldu. Diyarbakır'a gelmek istediğini söylediler ve geldiler. Avcı'nın ailesi, Pınar Gültekin'i Cemal'den uzaklaştırmak ve korkutmak için 200 bin lira teklif ettiler. Pınar, Cemal Metin Avcı'ya şantaj yapıyormuş. Pınar Gültekin'in o dönemde cezaevinde olan ağabeyi, Cemal Metin Avcı'ya tehdit mektubu göndermiş. 'Seni öldürürüz, namusumuza leke getirdin' diyerek. Ben parayı kabul etmedim, aracı olmadım. Daha sonra iletişimimiz kesildi"

Gültekin ailesinin avukatı Rezan Epözdemir'in "CİMER'e, Cemal Metin Avcı'nın tek başına bu işi yapacak kişilikte olmadığını yazmışsınız" ifadesine karşılık Özten, "Evet ben Metin Avcı'nın olayı tek başına yaptığına inanmıyorum. Para teklifini kabul etmedim" dedi.

"Ben kadın düşmanı veya canavar değilim"

Cemal Metin Avcı da mahkemede dinlenen tanığı hiç tanımadığını iddia ederek, "Hayatımda hiç Isparta'ya veya Diyarbakır'a gitmedim. Şu an akıl tutulması yaşıyorum. Bütün maddi gerçeği ortaya ben çıkardım. Çok üzgün ve pişmanım. Avukat bey beni medya önünde linç etmeye çalışıyor. Ben kadın düşmanı veya canavar değilim. Herkesten çok özür diliyorum. Ben de adil olarak yargılanmak istiyorum. Pınar benim sevgilim değildi. Eskorttu " diye konuştu.

Avcı'nın savunması devam ederken taraf avukatları arasında sözlü tartışma yaşandı. Mahkeme başkanı tansiyonun yükselmesi üzerine duruşmaya bir süre ara verdi.

Reddihakim talebi reddedildi

İzmir Ağır Ceza Mahkemesi'nden SEGBİS ile bağlanan, tutuksuz yargılanan sanık Mertcan Avcı da, İzmir'de olduğu için SEGBİS ile bağlandığını, suçsuz olduğunu öne sürdü.

Baba Sıddık Gültekin de kızının ölümünün kendisini üzdüğünü, ailesinin tek tek dağıldığını belirterek, "Ailemi kurtarmak için güçlü durmaya çalışıyorum. Ben bu mahkemeden adil bir karar çıkacağına inanmıyorum. Adalet istiyorum ve mahkeme heyetini reddediyorum." dedi.

Anne Şefika Gültekin ise kızının ölümünden sonra toparlanamadıklarını, diğer kızının iki aydır evden çıkmadığını dile getirdi.

Ailesinin dağıldığını öne süren Gültekin, "Bu mahkemeyi istemiyorum. Benim canım gitmiş, başka kadınlar ölmesin." ifadesini kullandı.

Avukat ve ailesinin reddihakim talebi, mahkemece reddedildi.

Mahkeme heyeti, sanıklardan Cemal Metin Avcı'nın tutukluluk halinin devamına, Adli Tıp Kurumundan gelecek raporun beklenmesine, android şifresi ile ilgili yazılan müzekkere ile ilgili, Adalet Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğüne gönderilmesine hükmederek duruşmayı 12 Temmuz'a erteledi.

Duruşma sonrası açıklama

Gültekin ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, duruşmanın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, ABD'ye yazılan müzekkerenin mahkeme sürecini uzatacağını savundu.

Buna gerek olmadığını belirten Epözdemir, müvekkilinin ailesinin, sanığın hakaretine maruz kaldığını, reddihakim talebini yenilediklerini, sanığın haksız tahrik indiriminden yararlanmak için savunma yaptığını ileri sürdü.

Mahkemede sanığın, kendisini rahatsız eden açıklamalar nedeniyle sürekli "ben cani değilim" dediğine dikkati çeken Epözdemir, "Sanığın emsal mahiyette cezayı alması için her alanda mücadelemizi sürdüreceğiz. Hiçbir gerekçe bu cinayeti meşrulaştıramaz." diye konuştu.

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU