Yılmaz Özdil: Sanal para

“Sayın devlet büyüklerimizin bu işlerden hiç haberinin olmadığına inanacak kadar keriz var mı aramızda?”

Yılmaz Özdil, Thodex kurucusu Özer için "Bu arkadaş eşek yüküyle dolar toplarken, hiç soran olmamış mı?" diye sordu / Kolaj: Independent Türkçe

Sözcü yazarı Yılmaz Özdil, 2 milyar dolar kripto varlıkla Arnavutluk’un başkenti Tiran’a gittiği tespit edilen ve yaptığı açıklamada ortaklık görüşmelere için bu ülkeye gittiğini ve işleri bitince geri döneceğini açıklayan kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'i yazdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yazısında yakın tarihin banker vurgunlarını ve dolandırıcılık olaylarını hatırlatan Özdil, Özer’in kurduğu Thodex’ta yaptığı işlemler için, “Bu arkadaş eşek yüküyle dolar toplarken, hiç soran olmamış mı?” diye sordu.

Özdil, Faruk Fatih Özer’in yükselişini şu şu şekilde anlattı:

“İnternet üzerinden kripto para satan bir arkadaş, 400 bin kişiden milyonlarca dolar topladı, Arnavutluk'a kaçtı.

Seksi kıyafetler giydirilmiş mankenlerle reklam yapıyordu.

Müşterilerine çekilişle Porsche hediye ediyordu.

Sayın medyamız kendisiyle röportaj üstüne röportaj yaparak şakşaklıyordu, finansal deha olarak manşet yapıyorlardı, örnek işadamı olarak dergilere kapak yapıyorlardı.

Televizyonlardaki ekonomi programlarına sponsor oluyordu.

Sayın ahalimiz de para yağdırıyordu.

12 milyar dolarlık işlem hacmine ulaşmıştı.

Halbuki…

İnternetteki kripto para borsaları Türkiye'de herhangi bir kanuna veya herhangi bir otoriteye bağlı değil, kripto para satılan internet siteleri kapatıldığı anda herkesin parası sıfıra inmiş oluyor!

Üstelik…

Sayın ahalimizin “kripto para uzmanı” diye balya balya dolar yatırdığı bu arkadaşın kim olduğu bile bilinmiyor!

Eğitimi bile bilinmiyor, sayın lavuk medyamız o kadar röportaj yapmıştı, merak edip eğitimi soran bile olmadı, reklam vermesi yeterliydi.

27-28 yaşında olduğu tahmin ediliyor, çünkü yaşı bile bilinmiyor.

Ailesi kim?

Bilinmiyor.

İkametgah adresi neresi?

Bilinmiyor.

2017 yılında Kadıköy'de bir ofis kiralamış, sayın ahalimiz şakır şakır para yatırmaya başlamış, sadece bu biliniyor.

Şirketinin yönetiminde kendisinden başka kimse yok”

“Bu arkadaş eşek yüküyle dolar toplarken, hiç soran olmamış mı?”

“Türkiye'nin ekonomi tarihi, kendisini çok kurnaz zanneden sayın ahalimizin hampadan para kapma sevdasının özetidir” diyen Yılmaz Özdil, yaşanan olay için “Bir koyup beş alma, avantadan mal mülk sahibi olma, çalışmadan köşeyi dönme merakının kaçınılmaz neticesidir. Banka hortumculuğundan finansal krizlere kadar, hepsinin temelinde, sayın ahalimizin ibret almayan tamahı vardır” dedi.

Özdil, yazısına şöyle devam etti:

“Bir de asla sorulmayan şu soru vardır… Engelli yurttaşlara mesela, alt tarafı bir tekerlekli sandalye almak için bağış kampanyası yapmaya kalktığında bile, seksen yerden izin alman gerekir, devletten izinsiz tek kuruş toplayamazsın. Peki, bu arkadaş eşek yüküyle dolar toplarken, hiç soran olmamış mı? Kendini kurnaz zanneden sayın ahalimizin bu tiplere para yatırması hiç şaşırtıcı değil ama… Sayın devlet büyüklerimizin bu işlerden hiç haberinin olmadığına inanacak kadar keriz var mı aramızda?”

 

Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU