Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in Çavuşoğlu'ndan sonra Soylu'yla da fotoğrafı çıktı

Soylu, söz konusu fotoğrafa ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı

Fotoğraf: Twitter

Son günlerde para transferlerinde sorun yaşanan kripto para platformu (borsası) Thodex'in  Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Fatih Özer'in 2 milyar dolarlık bir değerle yurtdışına çıktığı iddia edildi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı şirket yetkilileri hakkında soruşturma başlatırken, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ise Thodex'in Türkiye'deki finansal kuruluşlar nezdindeki hesaplarına dün itibariyle bloke koydu.

Özer'in Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile aynı karede yer aldığı bir fotoğraf ise gün içerisinde sosyal medyaya yansıdı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çavuşoğlu sosyal medyadan yaptığı paylaşımda Özer'i tanımadığını belirterek, "Şahsın sosyal medyada dolaşan fotoğrafı; 26 Aralık 2019’da Kocaeli Mv. Saffet Sancaklı’nın oğlu Mert Sancaklı’ya verdiğimiz randevuya eşlik ettiği ziyarette çekilmiştir" ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu'nun açıklamasının ardından Özer'in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile birlikte olduğu bir fotoğraf da sosyal medyada paylaşıldı.

Soylu'dan açıklama

Soylu, "İlgili şahıs Faruk Fatih Özer'i tanımıyorum" diyerek "Bir yakınımız vasıtasıyla 23 Aralık 2019'da, yazılımcı gençlere verdiğimiz randevuya eklemlenerek gelmiştir. Randevu listesinde ismi mevcut değildir ve sadece fotoğraf çekimi esnasında odaya alınmıştır" açıklaması yaptı.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU