Bruce Lee geliştirdi, Muhammed Ali kullandı: Engellenemez "AccuPunch" nasıl işliyor?

Ünlü oyuncuyla yakından çalışan tekvando ustası saldırı tekniğinin nasıl geliştirildiğini anlattı

Muhammed Ali, Lee'nin geliştirdiği tekniği Joe Frazier ve Richard Dunn'a karşı kullanmıştı (Fotoğraflar: Reuters - AP)

Engellenemez bir teknik olarak tanımlanan "AccuPunch", ünlü aktör Bruce Lee’nin geliştirdiği ve boks efsanesi Muhammed Ali’nin de ringde kullandığı bir saldırı hareketiydi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Spor tarihinin en başarılı boksörlerinden biri olarak kabul edilen Muhammed Ali’nin dövüş yetenekleri görünüşe göre bir biçimde Bruce Lee’den etkilenmiş.

Ali, Lee'nin tekniğini ringde kullanırken Lee de Ali’nin ayak hareketlerini kullanma biçiminden epey yararlanmış.

Screen Rant’in haberine göre Güney Koreli dövüş sanatları ustası Jhoon Rhee, Lee’nin hızıyla dikkat çeken bir yumruk tekniği geliştirdiğini söyledi. Rhee ayrıca yakın arkadaşı olan oyuncunun tekniği kendisine de öğrettiğini belirtti. 

Rhee daha sonra bu tekniği kendi tarzına dahil etti ve ona "AccuPunch" ismini verdi. 

 

 

Lee’nin ölümünden iki yıl sonra Rhee tekniği Muhammed Ali’ye gösterdi ve ünlü boksör tekniği Joe Frazier ve Richard Dunn’a karşı kullandı. Tekniği inanılmaz derecede hızlı kullanan Ali verdiği bir röportajda tekniğin isminin "The AccuPunch" olduğunu söylemişti. 

Hareketin ardındaki fikir rakibe tepki verme şansı bırakmayacak kadar hızlı davranmakta yatıyor. Rhee, hareketin işlemesi için "zihnin ve bedenin" aynı anda çalışması gerektiğini belirtiyor

Sevenlerine çok hızlı hareketler izleterek onları büyüleyen Lee’nin, boks efsanesi Muhammed Ali’yi de dolaylı biçimde etkilediği anlaşılıyor. 

 

Independent Türkçe, Screen Rant, Mixed Martial Arts

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU