Kraliçe, Prens Philip'in ölümünün "yaşamında devasa bir boşluk" bıraktığını ifade etmiş

Oğlu Prens Andrew, ülkenin en uzun süre hizmet eden hükümdar eşinin ölümünün "ulusun büyükbabasını" kaybetmesine benzediğini söyledi

Kraliçe II. Elizabeth'in eşi Prens Philip, 99 yaşında vefat etti (AFP)

York Dükü'ne göre, Kraliçe, kocası Prens Philip'in ölümünü "yaşamında devasa bir boşluk bıraktığını" söyleyerek tarif etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Pazar günü kilise ayinine katıldıktan sonra konuşan Prens Andrew, babasının ölümünü "ulusun büyükbabasını" kaybetmesine benzetti.

Dük şunları söyledi:

Kraliçe tahmin edeceğiniz gibi son derece metanetli bir kişi. Prens Philip'in vefatından bir mucize olarak bahsediyor ve tefekkür ediyor, sanırım bu şekilde doğru tarif edebilirim.

Bunun yaşamında devasa bir boşluk bıraktığını ifade ediyor ancak biz, yani ailesi ve yakınları, bir araya gelerek ona destek sağlıyoruz.

Cinsel suçlardan hüküm giyen Jeffrey Epstein'le arkadaşlığı nedeniyle 2019'da kraliyet görevlerinden çekilen Andrew şunları ekledi:

Prens Philip fevkalade bir adamdı. Onu bir baba olarak çok sevdim. Çok sakindi. Eğer bir sorununuz varsa onun hakkında kafa yorardı.

Bu her zaman üzerine düşündüğüm harika bir şey. Her zaman yanına gidebileceğiniz ve sizi her zaman dinleyecek biriydi, bu yüzden büyük bir kayıp.

Adeta ulusun büyükbabasını kaybettik. Çok üzgünüm ve muhtemelen diğer herkesten daha fazla bu üzüntüyü hisseden anneme destek olmaya çalışıyorum.

Wessex Kontu ve Kontesi de Windsor'daki Royal Lodge'da yer alan All Saints Kraliyet Şapeli'nde gerçekleştirilen pazar ayini için Andrew'a katıldı.

Ayinden çıkan Sophie, Kraliçe'nin "kendisinden önce başkalarını düşündüğünü" söyledi.

Edward şunları ekledi:

Ona (Edinburg Dükü) yönelik bir sevgi seli ve yalnızca o hoş hikayeler (...) çok fazla şey ifade ediyor ve ona gösterilen hürmet tam anlamıyla harikaydı. Bu gerçekten ama gerçekten önemli ve biz bunu gerçekten takdir ediyoruz.

Cumartesi günü Prens Charles, yıllarca "Kraliçeye adanmış hizmeti" için babasını saygıyla andı.

Tahtın varisi, 99 yaşında ölen Prens Philip'in ölümünün ardından gelen toplumsal destek nedeniyle derin minnettarlık duyduğunu söyledi.

Gloucestershire'deki evi Highgrove'un dışında muhabirlere konuşan prens şunları söyledi:

Tahmin edebileceğiniz gibi ailem ve ben babamı ölçülemez boyutta özlüyoruz.

Prens Charles, babasının "çok sevilen, takdir gören bir şahıs" olduğunu söyledi ve "Her şeyin ötesinde, dünyanın başka yerlerinde ve İngiliz Milletler Topluluğu'nda kaybımızı ve acımızı paylaştığını düşündüğüm diğer kişilerin de sayısını görseydi derinden duygulanacağını hayal edebiliyorum" dedi.

Prens sözlerine şunları ekledi:

Benim sevgili babam, inanıyorum ki her şeyden önce kendisi hakkında verilen tepkilere ve söylenen dokunaklı sözlere şaşıracak çok özel bir kişiydi. Bu bakımdan biz, ailem tüm bunlar için derinden minnettarız. Bu hususi kayıpta ve bu bilhassa üzgün zamanda, bu bizi ayakta tutacak.

PA'den de yararlanılmıştır



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/uk

Independent Türkçe için çeviren: Umut Can Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU