"Kadına karşı şiddet" eğitimi: İlkokul öğrencisi erkekleri ayakta beklettiler

Okul müdürü, kadına karşı şiddetle ilgili toplantının "iyi niyetle" yapıldığını belirtse de, çocukların ayakta bekletilmesinin "uygun olmadığını" söyleyerek özür diledi

Okulda yaklaşık 850 öğrenci kayıtlı (Reuters)

Avustralya'nın Victoria eyaletindeki bir okulda, erkek öğrencilerden "hemcinslerinin kadınlara yönelik davranışlarından sembolik anlamda özür dilemeleri için ayakta durmaları" istendi.

Warrnambool bölgesindeki Brauer Koleji'nde düzenlenen toplantıda cinsel saldırı, taciz ve tecavüz gibi konular ele alındı.

Erkek öğrencilerin kadınlara karşı saygılı davranması gerektiğinin vurgulandığı toplantıda, erkek öğrencilerden "hemcinslerinin kadınları inciten ve gücendiren davranışlarından ötürü sembolik olarak özür dilemeleri için" ayakta durmaları istendi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öğrenciler 7 ila 12 yaşları arasındaydı.

Yaşananlardan rahatsız olan bazı ebeveynler, sosyal medyada toplantıyla ilgili eleştirel paylaşımlar yaptı ve okulla iletişime geçerek şikayette bulundu.

Öte yandan bazı ailelerse okulun cinsel saldırı ve taciz gibi konuları ele almasını destekleyerek yönetimin farkındalık yaratmaya çalıştığını söyledi.

Okul müdürü Jane Boyle, tepkiler üzerine yaptığı açıklamada, toplantının "iyi niyetli bir şekilde düzenlendiğini" savunmasına rağmen, öğrencilerden ayakta durmalarının istendiği bölümün "sonradan uygun kaçmadığını düşündüklerini" belirterek özür diledi.

Boyle, toplantının amacını şöyle açıkladı:

Okullar tüm öğrencilerin güvenliğini ve saygılı davranmasını sağlamakta önemli rol oynuyor. Kadınlara saygılı davranılmasına yönelik konuların okullarda ele alınmasıysa, bu çalışmanın kilit noktalarından.

Yatılı erkek okulu Brisbane'in öğrenci birliği lideri Mason Black de toplantıya bir video mesajla katıldı. Black, mesajında öğrencilerden cinsel saldırı ve taciz olaylarını durdurmada aktif rol oynamalarını istedi.

Avustralya'da son dönemde tecavüz, cinsel saldırı ve taciz olaylarında artış görülüyor. Brisbane de bu olaylarda gündeme gelen okullar arasında.


Independent Türkçe, ABC, Daily Mail

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU