Game of Thrones: Petyr Baelish, "Littlefinger" lakabını nasıl aldı?

Petyr Baelish, meşhur lakabını Game of Thrones'da yaşananlardan çok önce almıştı

Baelish'in en dikkat çeken karakterlerden biri olduğu Game of Thrones'un yeni spin-off'larının geleceği duyurulmuştu (HBO)

HBO'da yayımlanan Game of Thrones dizisinin en ünlü karakterlerinden biri olan Petyr Baelish dizide özellikle "Littlefinger" (Serçeparmak) lakabıyla izleyenlerin dikkatini çekmişti.  

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

George R. R. Martin'in yarattığı evrende karakteri Aidan Gillen canlandırmıştı. 

Screen Rant'in haberine göre dizinin en tartışmalı karakterlerinden biri olan Baelish'in lakabı alaycı ve olumsuz bir çağrışıma sahipti. Martin'in kitaplarına göre Petyr, lakabını dizideki olaylardan çok önce almıştı. Karaktere çocukken bu adı Edmure Tully vermişti. 

Catelyn ve Lysa'nın erkek kardeşi Edumure, Petyr'in ufak tefek fiziğine atıfla Riverrun'a yeni gelen bu karakteri "Littlefinger" diye çağırmaya başladıktan sonra lakap Petyr'in üstüne yapışmıştı. 

Karakterin boyunun kısalığına ek olarak Littlefinger takma adı ailesinin The Fingers bölgesindeki arazilerin en küçüğüne sahip olmasıyla da alakalı. Yarımadalar bölgesi Dar Deniz'e doğru uzanan Arryn Vadisi'nin doğusunda bulunuyordu. 

Baelish ailesi the Fingers'ın en küçük yarımadasına sahipti. Her ne kadar Petyr'in lakabının dizide aşağılayıcı bir içeriğe sahip olduğu ima edilse de bu isim onun ailesiyle olan bağına da atıf içeriyor. 

 

Independent Türkçe, Screen Rant

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU