Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, üniversitedeki 4 fakültenin dekan vekilliğini de üstlendi.
Hatipoğlu'nun görevini yürüttüğü dekan vekillikleri arasında; Tıp , İslami İlimler, Güzel Sanatlar ve Mimarlık ile İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler fakülteleri yer alıyor.
Toplam 8 fakültenin bulunduğu 2018 yılında kurulan üniversitede, diğer 4 dekanlığı ise yalnızca 2 isim yürütüyor.
Diş Hekimliği ile Sağlık Bilimleri fakültelerinin dekanlığını Prof. Dr. Zeynep Güngörmüş, Hukuk ile Mühendislik ve Doğa Bilimleri fakültelerinin dekanlığını Prof. Dr. Osman Bilgin yapıyor. Rektör ile 8 fakültenin dekanlarının yer aldığı 9 kişilik yönetim kurulu, sadece 3 kişiden oluşuyor.
fazla oku
Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)
"Yapılanma tamamlanmadı"
Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, konuya ilişkin bilgi veren üniversite yetkilileri, toplam 799 öğrencinin eğitim gördüğünü, kurulan fakültelere dekan vekili atanması gerektiğini ancak “üniversite yeni kurulduğu için akademik yapılanmasını henüz tamamlamadığını, bu nedenle de üniversitede Rektör Hatipoğlu dahil bulunan 3 profesörün imza yetkisi açısından dekan vekilleri olarak görevlendirildiğini” kaydetti.
Yetkililer, “ek olarak yürütülen dekan vekilliği görevleri nedeniyle bu isimlerin herhangi bir ücret almadığını” söyledi.
Hitit Üniversitesi'ndeki dekan vekilliği tartışma yaratmıştı
Çorum Hitit Üniversitesi’nde Rektör Yardımcısı ve İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölümü öğretim üyesi olan Prof. Dr. Halil İbrahim Şimşek’in dört farklı fakültede vekaleten dekanlık görevini sürdürmesi tartışma yaratmıştı.
Yapılan açıklamada, "Rektör yardımcıları tarafından yürütülen söz konusu vekaleten dekanlık görevleri için kendilerine herhangi bir ek ödeme yapılmamaktadır" denilerek, "Vekâleten yürütülen dekanlık görevleri, 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu ve ilgili mevzuat kapsamında gerçekleştirilmektedir" denilmişti.
Independent Türkçe, Cumhuriyet