BAE: Suriye'nin Arap Ligi'ne dönmesi kaçınılmaz

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Faysal bin Ferhan da Suriye'nin "istikrar ve güvenlik" için siyasi bir çözüme ihtiyacı olduğunu belirtti

Al Nahyan, Rus mevkidaşı Lavrov'la bölgesel meseleleri görüştü (AP)

Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri ve Uluslararası İşbirliğinden Sorumlu Bakanı Abdullah bin Zayed Al Nahyan, Suriye'nin Arap Ligi'ne dönmesinin "kaçınılmaz" olduğunu söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un Körfez'e gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında Suudi Arabistan, Katar ve BAE'de yaptığı temaslarda Suriye'yle ilgili mesajlar öne çıktı.

Al Nahyan, Abu Dabi'de ağırladığı Rus mevkidaşıyla düzenlediği ortak basın toplantısında, ABD'nin "Sezar Yasası" ile Suriye'de Beşar Esad yönetimiyle anlaşma halindeki kişilere uyguladığı yaptırımları hatırlattı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Middle East Monitor gazetesinin haberine göre Al Nahyan, söz konusu yasanın, Suriye'yle ortak bir çalışma yürütmenin önündeki en büyük engel olduğunu söyledi.

BAE'li bakan, savaş nedeniyle üyeliği Kasım 2011'de askıya alınan Suriye'nin Arap Ligi'ne dönmesinin kaçınılmaz olduğunu ifade ederken, böyle bir adımın Suriye'nin yanı sıra bölgedeki diğer ülkelerin menfaatine olduğunu kaydetti.

Diğer yandan Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Faysal bin Ferhan bin Abdullah da Rus bakan Lavrov'la gerçekleştirdiği basın toplantısında, Suriye'nin "istikrar ve güvenlik" için siyasi bir çözüme ihtiyacı olduğunu belirtti.

Syrian Observer sitesinin, Russia Today'in Arapça servisinden aktardığı habere göre Suudi bakan, "Suudi Arabistan'ın Suriye'de kan dökülmesine son vermek için ulusal bir uzlaşı çağrısında bulunduğunu" ifade etti.

Prens Faysal bin Ferhan, Suriye'deki krizi çözmek için, hükümet ve muhalefet kanadından çatışmanın tarafları arasında bir mutabakata varılmasının şart olduğunu söyledi.


Independent Türkçe, Middle East Monitor, Syrian Observer

DAHA FAZLA HABER OKU