Erdoğan'dan açılış töreninde Bakan Karaismailoğlu'na talimat: Sıcak asfaltı mı pek iyi yapılmamış, o dikkatimi çekti

Kızılcahamam–Çerkeş Tüneli Açılış Töreni'ne canlı bağlantıyla katılan Erdoğan, Bakan Karaismailoğlu’na tünelin çıkışındaki asfaltla ilgili talimat verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ihalesi 2016 yılında yapılan ve Bayburt Grup tarafından tamamlanan Kızılcahamam–Çerkeş Tüneli Açılış Töreni'ne canlı bağlantıyla katıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Konuşmasında, Kızılcahamam-Çerkeş Tüneli ile ilgili Erdoğan, "Bu proje mevcut güzergahı 2,4 kilometre kısaltarak, vakitten ve akaryakıttan yılda yaklaşık 7,5 milyon lira tasarruf sağlayacaktır" ifadesini kullandı.

"Son 18 yılda ülkemizde karasından havasına, demirinden denizine kadar tüm ulaşım hatlarında adeta bir seferberlik başlattık" diyen Erdoğan, "Eskiden sadece güneş, deniz, kum üçgenine sıkışmış turizmimiz, yaygınlaşan ve standartları yükselen yollarımız sayesinde Anadolu'nun dört bir yanına doğru genişlemektedir" şeklinde konuştu.

Erdoğan, "Havalimanlarımızdan hızlı tren hatlarımıza kadar diğer ulaşım araçlarının da bu derece etkin kullanılması kara yolu ağımızın yaygınlaşmasının bir sonucudur. Hepsi de birbirini tamamlayan bu ulaşım ağlarımız sayesinde hem insani gelişmişlik hem ekonomik altyapı bakımından geleceğimize çok daha güvenle bakabiliyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz yatırımlarımızı planlarken ve icra ederken sadece ve sadece milletimize baktık. Milletimizin neye ihtiyacı olduğuna, ne istediğine, neye layık olduğuna bakarak eserlerimizi birer birer ülkemize kazandırdık" ifadesini kullandı.

"Bizi de seviyesiz tacizlerle yolumuzdan çevirebileceklerini sandılar"

"Yaptığımız yollardan sadece insanların ve yüklerin değil, aynı zamanda geleceğimizin de geçtiğine inanıyoruz" diyen Erdoğan, "Tıpkı geçmişte rahmetli Menderes'e, rahmetli Demirel'e, rahmetli Özal'a, bugün 10. vefat yıl dönümü olan rahmetli Erbakan Hocamıza yaptıkları gibi bizi de bu tür seviyesiz tacizlerle yolumuzdan çevirebileceklerini sandılar" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemizin bütünlüğü, milletimizin birliği, devletimizin bekası söz konusu olduğunda gerekiyorsa hayatımızı ortaya koyuyoruz" dedi.

Asfalt ve çevre düzenlemesi talimatı

Erdoğan’ın konuşmasının ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, kurdeleyi kesmek üzere sahneye geldi.

Bu esnada Bakan Karaismailoğlu’na seslenen Erdoğan, “Yalnız Sayın Bakan biraz ekranda sıcak asfaltı pek iyi yapılmamış. O dikkatimi çekti. Bunu yüklenici firmayla görüşmekte fayda var. Özellikle tünelin girişinde ve çıkışında asfalt olayı pek iyi görünmüyor” dedi.

Erdoğan ayrıca tünel giriş ve çıkışındaki çevre düzenlemesinin de hızla yapılması talimatı verdi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU