CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, Meclis'te yaptığı konuşmada eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın tutukluluğunu gündeme getirdi. Alp, konuşmasında bir buçuk yıl önce kaybettiği annesinin Demirtaş'a duyduğu sevgiyi ve kendisine bu konuda yaptığı çağrıları anlattı.
Annesinin her akşam Demirtaş'ın eski konuşmalarını izleyerek uykuya daldığını belirten Alp, annesinin kendisine sık sık Meclis'te Demirtaş hakkında konuşması gerektiğini söylediğini aktardı.
Annesinin, “Meclis'te Selahattin için neden konuşmuyorsun? Bir gün Selahattin için konuş” diye kendisine nasihat ettiğini anlatan Alp, bir gün Demirtaş'ın tahliyesini talep eden bir konuşma yaptığını ve bu konuşmayı annesine gönderdiğini söyledi.
'Annem sanki bunu bekliyormuş gibi...'
Konuşmasını annesine gönderdikten sonra aynı gece annesinin hayatını kaybettiğini belirten Alp, yaşadığı bu anı şu sözlerle anlattı:
Benim annem Selahattin Demirtaş'ı çok seviyordu. Her akşam eski konuşmalarını izlerdi. Öyle uykuya dalardı. Bana da hep nasihat ediyordu. "Meclis'te Selahattin için neden konuşmuyorsun? Bir gün Selahattin için konuş" derdi. Bir gün Selahattin Demirtaş'ın tahliyesini talep ettim. Konuşmamı anneme gönderdim. O gece annem rahmete kavuştu. Sanki Demirtaş hakkında konuşmamı bekliyormuş gibi... Selahattin Demirtaş bütün Kürt annelerinin yüreğinde bir vicdan sızısıdır. Bunu bilin! Çünkü Selahattin masumdur, haksız tutuklanmıştır, 10 yıl boşu boşuna yatmıştır.
Independent Türkçe