Saadet Partisi'nden Kaz Dağları yorumu: İktidar, beton ve asfaltın yenmediğini anlamadı

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu’nun da gündeminde Kaz Dağları vardı

Temel Karamollaoğlu / Fotoğraf: AA (Arşiv)

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu gündemdeki konulara ilişkin yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Kaz Dağları'nda maden arama gerekçesiyle kesilen ağaçlara da değinen Karamollaoğlu, madenciliğe ya da altın aranmasına karşı olmadıklarını belirterek uygulanan yöntemlerle altın aranmasına karşı olduklarını vurguladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Altın arama faaliyetleri Ege'nin su kaynaklarını tehdit ediyor"

Altın ve gümüş madenciliğinde siyanür kullanılacağı iddiasının kendilerini endişelendirdiğinin altını çizen SP lideri, "Ege Bölgesi'nde devam eden altın arama faaliyetleri, Ege’nin bütün su kaynaklarını tehdit etmektedir. Eğer suyumuz ve toprağımız kirlenirse dünyanın en değerli hazinelerine de sahip olsak bir işe yaramaz. Fakat iktidar ne yazık ki beton ve asfaltın yenmeyen bir şey olduğunu bir türlü idrak edemiyor. Yahut dar boğazın içine düştüğü için anladı da anlamamış gibi yapıyor” ifadelerini kullandı.

İstanbul-İzmir Otoyolu geçiş ücreti makul değil

Geçtiğimiz günlerde kullanıma açılan İstanbul-İzmir Otoylu ücretine de değinen Karamollaoğlu şunları söyledi:

Şimdi biz burada alınacak ücretin miktarını eleştireceğiz lakin iktidar, bizi yine kasten yanlış anlayacak; yol ve köprülere karşıymışız gibi manipülasyon yapacak.

Elbette bu tür yatırım ve hizmetler son derece önemlidir. Fakat bizim gibi üretmeden tüketme hastalığına tutulmuş ülkelerde bu yatırımların bedeli çok yüksek oluyor.

Türkiye ekonomik olarak dar boğazın içinde olduğu için yol köprü geçişleri yüksek fiyatlarla belirleniyor. Şimdi İstanbul - İzmir arası gidiş geliş ortalama 500 lirayı aşan ücrete sahip olacak. Bu rakam çok yüksek ve kesinlikle makul değil.


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU